Аблативно и неаблативно лазерно подмладяване

Намери ни на Адрес:

Пловдив, ул. „Сан Стефано“ 97

Запази час на: 0888 38 83 53

Product Description

Аблативно и неаблативно лазерно подмладяване

Заличаването на белези, петна и стрии, считани за неотстраними само до преди десетилетие, стана възможно с използването на авангардни лазерни технологии.

Какво представлява фракционният лазер?

Обработват се само части (фракции) от кожата. По този начин кожните връзки между третираните зони остават здрави и непокътнати. Именно това позволява бързо оздравяване на кожата и цялостен добър резултат както при заличаване на белези, така и при запълване и изглаждане на бръчките, подобряване на тена и възстановяване на структурата на кожата. Технологията на фракционирането може да се прилага по два начина: чрез прецизно прогаряне и премахване на най-горния слой на третираната кожа (аблативни лазери) или без отстраняване на горните слоеве (неаблативни лазери). И в двата случая се стимулира производството на колаген.

Какъв е механизмът на въздействие?

Тъй като белезите представляват нарушение на тъканите на кожата и изграждане на нови тъкани, които са груби и нееластични, лечението им се състои в омекотяване и разграждане на тези твърди съединителни тъкани, както и в изравняване на цвета. Дерматологична клиника „Dermaplus” разполага с пълната гама от апаратура за третиране на всякакъв вид белези – келоидни, хипертрофични, атрофични, постакнетични.

В последно време дерматолозите предпочитат неаблативните, фракселни лазери с дължина на вълната 1540-1565 nm. С такава лазерна система Sellas Evo работим в “Dеrmaplus”. Този лазер е неаблативен, фракселен лазер с дължина на вълната 1540 nm. Дълбочината на проникване може да достигне до 1 400 µm – достатъчно дълбоко, за да влияe на структурите в дермата, но без да уврежда епидермиса. Поради тази специфика на действие на лазеравъзстановителният период е много кратък и страничните ефекти са много по-малко, отколкото при аблативните фракселни лазери. Лазерът Sellas Evo е подходящ за премахване на белези от акне, различни видове белези от операции и травми. Особенно ценен е при терапията на хипертрофичните (надигнати) цикатрикси и при белезите с хипер- и хипопигментации. Този лазер се смята за златен стандарт при третирането на стрии, включително и стари. Поради стимулиране на колагеносинтезата се използва за лазерно подмладяване на кожата, като може да се обработват всички части на лицето, включително и клепачи.

Сред ефективните лазерни системи за лечение на белези е фракселният CO2 лазер, който се смята от специалистите за най-добрия стандарт за възстановяване и подмладяване на кожата. Терапията с CO2 лазер е ефикасна и за заличаване на пигментациите, кафявите петна и луничките. Става дума за дозирано, прецизно и безопасно премахване на епидермалните клетки, съдържащи пигмент. Едновременно с това кожата се подмладява и изглажда, подобрява еластичността, плътността и цвета си. Александрит лазер влияе на по-дълбоките пигментации с дължина на вълната, която селективно се абсорбира от меланина, и води до разрушаването му. Благодарение на уникалната технологична разработка на Quanta System за избирателно повлияване на меланина, рискът от усложнения е сведен до минимум. За постигане на перфектни резултати са необходими от 2 до 4 процедури, като интервалът между тях е 3-4 седмици.

Каква е продължителността на лечение на белези, петна и стрии?

Отстраняването на белезипетнастрии е дълъг процес и зависи от индивидуалните особености, както и от способността на организма да се възстановява и обновява. Броят на процедурите се определя от типа на белега, като средно за добро повлияване са необходими четири процедури. Когато искаме да постигнем перфектни резултати, може да се наложат и повече процедури. След терапия с лазер е необходимо поне за един месец да се използва препарати с висок фотозащитен фактор.


Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus


Дерматологична клиника в Пловдив

Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в Пловдив
Работно време


ПОН-ПЕТ
14:00 – 19:00
СЪБ
9:00 – 14:00
НЕД
ПОЧИВЕН ДЕН

Запиши час


Информация за контакт

+359 888 388 353


dermaplusbg@gmail.com


Пловдив, ул. „Сан Стефано„ 97


Виж на картата