Лечение на акне и розацея

Намери ни на Адрес:

Пловдив, ул. “Сан Стефано” 97

Запази час на: 0888 38 83 53

Product Description

Лечение на акне и розацея

Акнето е заболяване на мастните фоликули, изразяващо се в повишена мастна секреция, нарушена кератинизация на фоликулите и образуване на комедони, възпалителни папули, постули, абцеси и цикатриси.

Най-често се проявява в пубертета. Различни причини могат да доведат до развитието на акне. Те могат да бъдат вътрешни /генетични фактори, обуславящи повишена мастна секреция, неврогенни и хормонални нарушения, прием на медикаменти, и др. /и външни/ неподходяща козметика, използване на минерални масла, катрани, УВ- светлина и др./

Преди да се пристъпи към лечение на акнето, е важно да се определят причините, довели до неговата поява. За всеки отделен индивид причината, породила заболяването, може да бъде различна. Това налага да се прилага индивидуален подход.

Консултацията с дерматолог е много важна

След консултация с д-р Магдалина Гюрова, ще ви бъде изработена индивидуална терапевтична схема за решение на проблема, която включва:

  • подходящ режим и медицинска козметика за поддържане на кожата в домашни условия
  • избор на локално лечение / кератолитици, антибиотици, антисеборейни препарати и др./
  • избор на правилно системно лечение, което може да включва ретиноиди, антибиотици, хормонални препарати, антиандрогени и витамини
  • извършване на дерматологични процедури за намаляване на оплакванията и предотвратяване на появата на белези /химически пилинги, микродермабразио, лазерна терапия на акне, ултрафонофореза/

Розацеята е хронично възпалително заболяване на кожата, засягащо предимно лицето, очите и деколтето. Типично е зачервяването на кожата и образуване на разширени повърхностни кръвоносни съдове по носа, бузите, челото и брадичката. По-склонни към розацея са хората със светла кожа. Жените са по-податливи на болестта, но при мъжете тя протича по-тежко.

Причини за розацея

Тъй като зачервяването е типичната проява на розацеята, специалистите считат, че основната причина за заболяването се крие в кръвоносните съдове. Генетичната предопределеност, стрес, инфекции и някои вътрешни болести могат да провокират появата на розацея. Заболяването се влошава от злоупотреба с пикантни храни и от рязка промяна в климатичните условия.

Лечение на розацея

Ако остане нелекувана, болестта се влошава, а рискът от оставане на трайни последици е голям. При задълбочаване на заболяването може да се придружава от червени и възпалени пъпки. Затова консултацията със специалист е наложителна. При леки форми на розацея се прилага локална терапия. Съвременните лазерни технологии гарантират отлични резултати при лечението на розацея. Терапията щади пациента и свежда до минимум появата на усложнения.


Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus


Дерматологична клиника в Пловдив

Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в Пловдив
Работно време


ПОН-ПЕТ
14:00 – 19:00
СЪБ
9:00 – 14:00
НЕД
ПОЧИВЕН ДЕН

Запиши час


Информация за контакт

+359 888 388 353


dermaplusbg@gmail.com


Пловдив, ул. “Сан Стефано“ 97


Виж на картата