Мезотерапия

Намери ни на Адрес:

Пловдив, ул. “Сан Стефано” 97

Запази час на: 0888 38 83 53

Product Description

Мезотерапия в Дерматологична Клиника DermaPlus в Пловдив

Мезотерапията, известна и под термина „интрадермална терапия”, не е просто техника, а нова философия за лечение. За първи път през 1952 г. френският лекар д-р Мишел Пистор (1924-2003) въвежда този метод – първоначално в лечението на ревматологични и травматологични заболявания. През 1958 г. публикува своите клинични проучвания и въвежда термина Мезотерапия. През 1987 г. методът се приема от Френската Академия по Медицина като интегрална част от традиционната медицина. Днес над 18 000 лекари от цял свят практикуват тази техника.

Мезотерапията се нарежда сред най-ефективните методи в битката срещу целулита и остаряването на кожата. В естетичната медицина се прилага за стягане и лифтинг на лицето и тялото. Доказан е отличният й ефект при локализирани мастни натрупвания, стрии, косопад, акне и пигментация.

Какво представлява мезотерапията?

Мезотерапията е серия от микроинжекции, които апликират различни „коктейли” в слоевете на кожата. Реално инжектиранията се правят в епидермиса, дермата или хиподермата, което зависи от третирания проблем.Убожданията се правят през интервал от 0.5 до 2 см и на дълбочина от 1 до 10 мм. Използват се тънки игли 27,30 или 32G и с дължина от 4 до 10 мм. Инжектират се различни „коктейли” от хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини, антиоксиданти, липолитични съставки, ензими, регулиращи метаболизма на клетките. Коктейлът намалява образуването на свободни радикали, които увреждат структурата на клетката, и стимулира нормалното обновяване на епидермиса и дермата. Инжектирането се извършва ръчно или със специални пистолети.

Къде се прилага мезотерапията?

В областта на естетичната медицина мезотерапията е доказан метод за стягане и лифтинг на лицето и тялото, третиране на бръчки, хидратиране и подмладяване на кожата на лицето, шията, деколтето. Прилага се при целулит (това е най-ефективният метод за разрешаване на проблема), локализирани мастни натрупвания, стрии, дефлувиум и алопеция (окапване на косата).

Какви са предимствата на мезотерапията?

Активните вещества се инжектират директно в зоната на третирания проблем, което съживява клетките и засилва биологичните им функции. В резултат се увеличава микроциркулацията, подобрява се кръвообращението, стимулира се производството на колаген и еластин, Липсват белези след терапията за разлика от липосукцията, а самите убождания стимулират стягането на кожата. Броят на процедурите се определя от проблема и неговата тежест, като те могат да варират от 3 до 15-20 терапии за интервал от 1 до 3-6 седмици. Продължителността на една терапия е около 20-30 минути и не изисква специална подготовка и възстановяване.

Трайността на ефекта зависи от начина на живот на пациента и физическата активност. В зависимост от третирания проблем се провеждат 1 или 2 серии от процедури през годината, които задължително се последват от поддържащи терапии през 1, 2 или 3 месеца.

Болезнена ли е манипулацията?

Манипулацията е слабо болезнена и голяма част от пациентите изпитват само известен дискомфорт. Все пак трябва да се отчита, че при хората има различен праг на чувствителност. За обезболяване на процедурата се прилагат кремове или в коктейлите се добавят обезболяващи вещества. В зависимост от здравината на кръвоносните съдове и уменията на лекаря е възможно като нежелан ефект да се появят синини в зоната на убожданията. Задължително е 2 дни преди и след терапията да не се приема аспирин. Други нежелани ефекти са зачервяване, леки отоци в третираната зона, сърбеж, парене. Тези оплаквания изчезват в рамките на няколко часа до 4-5 дни.


Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus


Дерматологична клиника в Пловдив

Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в Пловдив
Работно време


ПОН-ПЕТ
14:00 – 19:00
СЪБ
9:00 – 14:00
НЕД
ПОЧИВЕН ДЕН

Запиши час


Информация за контакт

+359 888 388 353


dermaplusbg@gmail.com


Пловдив, ул. “Сан Стефано“ 97


Виж на картата