Премахване на пигментни петна, заличаване на белези и стрии

Намери ни на Адрес:

Пловдив, ул. „Сан Стефано“ 97

Запази час на: 0888 38 83 53

Product Description

Премахване на петна, заличаване на белези и стрии

Успешното премахване на белези, пигментни петна и стрии, считани за неотстраними само до преди десетилетие, вече е напълно възможно с помощта на използването на иновативните и авангардни лазерни технологии, с които разполага дерматологична клиника DermaPlus.

Наличието на кожни несъвършенства като стрии, образувани в следствие на рязко покачване или сваляне на тегло, стрии в следствие на бременност, постоперативни белези или белези от различни наранявания, пигментни петна или други неравности в тена на кожата, може да създаде проблеми със самочувствието и да накара човек да се чувства зле в кожата си.

Съвременните жени и мъже, за щастие, имат пред себе си възможността да разрешат този проблем и да се разделят с неприятните кожни проблеми, като се възползват от ефективните, безопасни и достъпни лазерни процедури по премахване на стрии, белези и пигментни петна, които вече се извършват и от нашите професионалисти с помощта на най-съвеменната и надеждна апаратура, произвеждана и предлагана на световния пазар.

Какво представлява фракционният лазер и как осъществява премахване на пигментни петна, белези и стрии?

С помощта на фракционен лазер се обработват само отделни малки части (фракции) от повърхността на кожата на пациента. По този начин кожните връзки между третираните зони остават напълно здрави и незасегнати от процедурата. Именно това позволява бързо оздравяване на кожата и цялостен добър резултат, както при премахване на белези, пигментни петна и стрии, така и при запълване и изглаждане на бръчките, подобряване и изравняване на тена и цялостно възстановяване на структурата на кожата.

Технологията на фракционирането може да се прилага по два начина. Първият е чрез прецизно прогаряне и премахване на най-горния слой на третираната кожа (аблативни лазери), а вторият съответно без отстраняване на горните слоеве (неаблативни лазери). И в двата случая се стимулира производството на колаген от организма, в резултат на което кожата става по-здрава и жизнена, а всички пигментни петна, големи и малки стари стрии и новопоявили се стрии, както и всички нелицеприятни белези, остават в миналото завинаги.

Какъв е механизмът на въздействие при процедурите за премахване на стрии, белези и пигментни петна?

Тъй като самите белези представляват нарушение на тъканите на кожата и последващо изграждане на нови тъкани, които са груби и нееластични, процедурата по премахване на белези се състои от две основни части. Първата е омекотяване и разграждане на тези твърди съединителни тъкани, а втората е последващо изравняване на цвета на кожата, до постигане на съвършения резултат. Дерматологична клиника „DermaPlus“ разполага с пълната гама от най-модерна и ефективна апаратура за премахване на белези от всякакъв вид – келоидни, хипертрофични, атрофични, постакнетични.

В последно време дерматолозите предпочитат използването на неаблативните, фракселни лазери с дължина на вълната 1540-1565 nm. С такава лазерна система Sellas Evo работим и в дерматологична клиника “Dеrmaplus”. Този лазер е неаблативен, фракселен лазер с дължина на вълната 1540 nm. Дълбочината на проникване може да достигне до 1 400 µm – достатъчно дълбоко, за да влияe на структурите в дермата, но без да уврежда епидермиса. Поради тази специфика на действие на лазера, възстановителният период след процедури като премахване на белези, премахване на стрии и премахване на пигментни петна е много кратък и страничните ефекти са много по-малко, в сравнение с процедурите, извършени с помощта на аблативните фракселни лазери.

Лазерът Sellas Evo е подходящ за премахване на белези от акне и премахване на белези от операции и травми. Особенно ценен е при терапията на хипертрофичните (надигнати) цикатрикси и при белези с хипер- и хипопигментации. Този лазер се смята също така и за златен стандарт в процедурата по премахване на стрии, включително и на стари стрии, които по правило се считат за по-трудни за третиране от новопоявилите се стрии. Той повлиява ефективно и различните пигментни петна.

Поради факта, че подчертано стимулира колагеносинтезата, лазерът Sellas Evo се използва успешно също така за процедури като лазерно подмладяване на кожата, като позволява да се обработват пигментни петна и други несъвършенства по всички части на лицето, включително и най-чувствителните, каквито са например клепачите.

Сред ефективните лазерни системи за премахване на белези е също така и фракселният CO2 лазер, който се смята от специалистите за най-добрия стандарт за възстановяване и подмладяване на кожата. Терапията с CO2 лазер е ефикасна и за премахване на пигментни петна, на кафяви петна и лунички. Става дума за дозирано, прецизно и безопасно премахване на епидермалните клетки, съдържащи пигмент. Едновременно с това кожата се подмладява и изглажда, подобрява еластичността, плътността и цвета си.

Александрит лазер влияе изключително успешно на по-дълбоки пигментни петна с дължина на вълната, която селективно се абсорбира от меланина, и води до разрушаването му. Благодарение на уникалната технологична разработка на Quanta System за избирателно повлияване на меланина, рискът от усложнения при тази процедура е сведен до минимум. За постигане на перфектни резултати и заличаване дори на най-упоритите пигментни петна са необходими от 2 до 4 процедури, като интервалът между тях трябва да бъде около 3-4 седмици.

Каква е продължителността на лечението при премахване на пигментни петна, белези и стрии?

Успешното премахване на пигментни петна, белези и стрии е дълъг процес и зависи от индивидуалните особености, както и от способността на организма да се възстановява и обновява. Броят на процедурите се определя от типа на вашите белези, стрии и пигментни петна, като средно за добро повлияване са необходими около четири процедури. Когато искаме да постигнем перфектни резултати, може да се наложат и повече процедури.

Нашият екип от професионалисти ще извърши предварителни прегледи и консултации с всеки отделен пациент, които ще бъдат ключови в определянето на стратегията, типа и продължителността на лечението на вашите пигментни петна, белези и стрии. Ние ще подходим с внимание към индивидуалните ви нужди и специфики, за да изберем заедно най-доброто и ефективно решение за постигане на оптимални резултати.

Що се отнася до грижите за кожата след терапията с лазер за премахване на пигментни петна, белези и стрии – със сигурност ще бъде необходимо за период от поне един месец да се използват препарати с висок фотозащитен фактор. Като изключим тази подробност обаче, процедурите на дерматологична клиника DermaPlus по премахване на белези, премахване на стрии и премахване на пигментни петна не предполагат никакви особени затруднения, рискове за здравето ви или дискомфорт.


Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus


Дерматологична клиника в Пловдив

Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в Пловдив
Работно време


ПОН-ПЕТ
14:00 – 19:00
СЪБ
9:00 – 14:00
НЕД
ПОЧИВЕН ДЕН

Запиши час


Информация за контакт

+359 888 388 353


dermaplusbg@gmail.com


Пловдив, ул. „Сан Стефано„ 97


Виж на картата