Ултразвуков лифтинг и стягане с HIFU

Намери ни на Адрес:

Пловдив, ул. “Сан Стефано” 97

Запази час на: 0888 38 83 53

Product Description

Ултразвуков лифтинг и стягане с HIFU

ULCHE® (HIFU) е сертифициран за употреба медицински апарат, който генерира високочестотен фокусиран ултразвуков импулс. Използва се като неинвазивно дерматологично средство за третиране на отпусната кожа на челото, около очите, назолабиалните бръчки, брадичката, линията на долната челюст, шията, деколтето, корема, вътрешна част на бедра и ръце.

Ултразвуков лифтинг и стягане с HIFU

Свръхмодерната технология HIFU осъществява без скалпел лифтинг на лицето, шията, стяга кожата, моделира излишните мастни натрупвания на тялото и му придава младежки облик. Всички досегашни технологии (лазери, радиочестота, IPL) действат върху повърхностния и средния слой на кожата. За разлика от тях HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) достига до най-дълбокия слой на кожата – т.н. SMAS (повърхностен мускулен апоневротичен слой). Този слой е разположен между подкожната мастна тъкан и мускулите и досега можеше да бъде повлиян основно с хирургична намеса. Изграден е от колагенови и еластинови влакна и е рамката, която поддържа меките тъкани на лицето. С възрастта колагенът в SMAS – слоя губи еластичността си и кожата се отпуска. Прецизно насочената високоинтензивна ултразвукова енергия (HIFU) прониква дълбоко в кожата и повишава температурата в точката на въздействие до 65°С, като предизвиква денатурация и коагулация на белтъците, колагеновите и еластиновите влакна се свиват и скъсяват и се активира процес на синтез на нов колаген. Осигурява се лифтинг на кожата без страничните ефекти на хирургична интервенция. Предимството на този метод е, че въздействието върху дълбоките структури се осъществява, без да се нарушава повърхностният епидермален слой.

Как действа HIFU?

Апаратурата ULCHE® на Bison работи с четири накрайника, които излъчват ултразвук с различна честота и въздействат на различна дълбочина. Три от тях са предназначени за лифтинг на лице:

  • дълбочината на фокусирания ултразвук до 4,5 мм стига до най-дълбокия слой на кожата и стяга SMAS-слоя,
  • накрайникът до 3 мм достига до средната и дълбока дерма и редуцира натрупаните мастни образувания,
  • накрайникът, който действа на дълбочина 1,5 мм, работи върху повърхностния слой на дермата, заглажда финните бръчки и избистря тена. ЗатоваHIFU осигурява едновременно стягане, подмладяване на лицето и лифтинг ефект.

Ултразвуков лифтинг и стягане с HIFU

Четвъртият накрайник на ULCHE® прониква до 6 мм дълбочина и е предназначен за заглаждане и стягане на тялото. Зоните, които могат да бъдат третирани, са предмишниците, бедрата, седалището, корема и прасците. Тази процедура за тяло е особено препоръчителна за поддръжка след извършена липосукция.

Какво се постига с ULCHE® (HIFU)?

  • Лифтинг и цялостно подмладяване на лицето, шията и деколтето;
  • Стягане на кожата и подобряване контура на лицето;
  • Повдигане на веждите и клепачите;
  • Намаляване на бръчките по челото, около очите, около носа и устата, в зоната на деколтето;
  • Изглаждане на линията на брадичка;
  • Стягане и моделиране на мастните натрупвания на тялото, ръцете, бедрата, корема и седалището.

Колко трае резултатът?

До две години след процедурата. Пикът на HIFU лифтинга е от 3 до 6 месеца след терапията. Това е необходимото време за образуване на нова колагенова матрица.

Колко процедури са необходими и има ли възстановителен период?

При пациенти с по-изразени признаци на стареене, по преценка на дерматолога, е възможно да се направи и втора терапия. Дискомфортът по време на процедурата е сведен до минимум, усещането е като леко парване и придърпване на кожата. При HIFU няма възстановителен период и пациентът няма нужда да прекъсва обичайните си задължения след процедурата. Възможно е 2-3 дни след терапията да се наблюдава лек оток. Процедурата се прилага целогодишно и е подходяща за хора с всякакъв тип и цвят на кожата.

Всеки ли може да се подложи на процедурата?

Терапията не е подходяща за бременни и кърмещи жени, за хора с тежки форми на акне и открити рани по кожата, за пациенти с онкологични и ендокринни заболявания, както и за приемащите антикоагуланти.

Безопасна ли е процедурата с HIFU?

Тази ултразвукова технология има одобрението на Американската академия по храни и лекарства (FDA) да противодейства на признаците на стареене.


Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus


Дерматологична клиника в Пловдив

Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в Пловдив
Работно време


ПОН-ПЕТ
14:00 – 19:00
СЪБ
9:00 – 14:00
НЕД
ПОЧИВЕН ДЕН

Запиши час


Информация за контакт

+359 888 388 353


dermaplusbg@gmail.com


Пловдив, ул. “Сан Стефано“ 97


Виж на картата