Филъри

Филъри

Title:

Description:

Филъри

Филъри в Клиника DermaPlus Пловдив

Филърите са сред най-ефективните средства на съвременната антиейджинг терапия, тъй като попълвайки бръчките и нарушения контур на лицето, възстановяват младостта и свежестта на кожата. В последните години значително се увеличи разнообразието от филъри, които заместват използвания дълго време животински колаген. На пазара се появиха нови и резорбиращи продукти с различна концентрация и безопасно действие.

Какво представляват филърите и как действат?

Филърите са вещества от естествен или синтетичен произход, които се инжектират в кожата с цел попълване на бръчки, оформяне на контурите на лицето, придаване обем на устните, корекция на естетични дефекти на лицето. Филърите са заместители, които възстановяват естествената пълнота на лицето и омекотяват линиите му. Различията между отделните филъри не се отнася само до техните компоненти, но и до зоните на тяхното приложение и времетраенето на резултатите.

Най-често използваните филъри са на базата на хиалуроновата киселина и са под формата на гел. Инжектиран с тънка игла вътрекожно или подкожно, гелът придава лифтинг ефект и обем в третираните области. Хиалуроновата киселина е естествена съставка на междуклетъчните пространства. Количеството й в кожата намалява значително с напредването на възрастта, както и под въздействие на различни фактори на околната среда, като излагане на слънце, тютюнопушене, алкохол и др. Филърът е подходящ за уголемяване на устните и запълване на лицеви гънки, като назолабиалните. Препоръчва се и за някои повърхностни бръчици и вдлъбнати белези. Инжектирането на хиалуронова киселина увеличава хидратацията на кожата и стимулира нейното подмладяване.

В по-ниска концентрация хиалуроновата киселина се инжектира в средната дерма за попълване на бръчките на челото, между веждите и средно дълбоките линии около носа и устните. Високите концентрации оформят контура на лицето, попълват дълбоките бръчки и придават обем на устните. Ефектът, постигнат от филърите, може да трае 6-9 месеца и повече.

Процедурата се извършва след предварително записване и консултация с дерматолога. Предимство е, че препаратите са синтетични и не предизвикват алергични реакции. Не се препоръчват на хора, алергични към хиалуронова киселина, при бременност и кърмене, както и при заболявания, засягащи имунната система.

Какво може да се очаква след процедурата?

Възможно е да се получи преходен оток, зачервяване и малки кръвоизливи в третираните области за около 72 часа. Следващите 1-2 седмици не трябва да се прилагат топлинни процедури, а също трябва да се избягва излагането на студ. Грим може да се използва на следващия ден след манипулацията, препоръчва се и използването на фотозащитни продукти. За постигане на желания ефект може да е необходима повече от една инжекция. Повторни апликации са възможни след 14 дни.

Category
Услуги

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.


Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в Пловдив


Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в ПловдивРаботно време

ПОН-ПЕТ
14:00 – 19:00
СЪБ
9:00 – 14:00
НЕД
ПОЧИВЕН ДЕН

+359 888 388 353

dermaplusbg@gmail.com

Пловдив, ул. “Сан Стефано“ 97

Запиши си час!


Виж в Google Maps