Химически пилинги

Намери ни на Адрес:

Пловдив, ул. “Сан Стефано” 97

Запази час на: 0888 38 83 53

Product Description

Химически пилинги

Химическите пилинги осигуряват деликатно третиране на кожата за отстраняване на неестетични следи от акне, хиперпигментация, бръчки, зачервявания и възпаления. Процедурите имат и лечебен ефект, тъй като стимулират клетъчната регенерация, синтеза на колаген и еластин. Те способстват възстановяването на хидратацията и регулират мастната секреция. След химически пилинг кожата видимо се подобрява и освежава, порите се свиват, тенът се изравнява, заглаждат се фините бръчки, заличават се белезите.

Какво е химически пилинг?

Химическият пилинг представлява контролирано отстраняване на повърхностните кожни слоеве чрез прилагане на химически агент. В зависимост от химическия агент и използваната техника пилингът може да бъде: повърхностен, среден и дълбок. Каква да бъде дълбочината, видът на използваната киселина и броят на процедурите, определя вашият дерматолог.

Повърхностният химически пилинг е много елегантна процедура, която не нарушава ежедневието на пациента. Обикновено се използват органични киселини с натурален произход – плодови. Това е безопасна и ефективна техника за лечение на различни кожни заболявания, гарантираща отлични естетични резултати.

Как и кога се извършва процедурата?

Преди третирането кожата се почиства щателно. В зависимост от желаната дълбочина на пилинга се прилагат различни препарати. При повърхностния пилинг се използват гликолова и трихлороцетна киселина. Тук възстановяването е бързо. При средния по дълбочина пилинг се използва по-висок процент трихлороцетна киселина или съчетание с гликолова, като се стимулира производството на колаген. Третият химически пилинг цели дълбоко излющване на кожата и рядко се прилага в ежедневната дерматологична практика. Чрез него се извършва корекция на врязани и дълбоки белези.

Процедурата трае 30 минути, а най-подходящото време за химически пилинги са есента, зимата и пролетта, тъй като след третиране кожата става значително по-чувствителна. Налага се до пълното й възстановяване да се използват слънцезащитни продукти.

Какви са недостатъците?

Паренето е основен недостатък при първите два вида. При средния по дълбочина пилинг се слага повърхностен анестетик. Дискомфортът, който се изпитва, е незначителен и се изразява в дозирано пощипване по време на процедурата, както и в леко порозовяване след третирането. Червенината изчезва след часове, а 2-3 дни след пилинга се наблюдава повишено излющване.

Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в Пловдив


Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в ПловдивРаботно време

ПОН-ПЕТ
14:00 – 19:00
СЪБ
9:00 – 14:00
НЕД
ПОЧИВЕН ДЕН

+359 888 388 353

dermaplusbg@gmail.com

Пловдив, ул. “Сан Стефано“ 97

Запиши си час!


Виж в Google Maps