Лечение на целулит в Дерматологична Клиника в Пловдив

Целулитът не предизвиква болка, но е проблем на женската красота

Целулитът представлява натрупване на отпадъчни продукти, вода и мазнина в подкожния клетъчен слой. С разрастването си той притиска кръвоносните и лимфните съдове. Мастните капки се натрупват в клетката и втвърдяват стените ѝ. До клетките на кожата не достигат достатъчно хранителни вещества, пренасяни от кръвта. Ето защо кожата губи гъвкавост, а на повърхността се появяват неравности, наподобяващи портокалова кора.

Неравностите се дължат на намаляване на еластичността и на здравината на съединителнотъканните влакна между мастните клетки. Причините, които могат да доведат до слабост на съединителната тъкан, са многобройни. Като главна причина специалистите посочват лошата микроциркулация на кръвта. Друга причина е натрупването на свободни радикали в кожата, което предизвиква окисляване на колагеновите влакна и загуба на тяхната гъвкавост. Влияние оказват хормоналният дисбаланс, неправилното хранене, напредването на възрастта, цигарите, алкохолът, наднорменото тегло, заседналият начин на живот, резките промени в теглото.

Ефективното премахване на целулит не изчерпва предимствата си единствено с подобряване на състоянието на кожата. Един успешен курс за премахване на целулит преди всичко ще подобри себеусещането, ще повдигне самочувствието и ще повиши качеството на живот на съвременната жена. Стремежът да изглеждаме добре не е просто празна суета, той е израз на нуждата да се чувстваме добре в кожата си, да харесваме и обичаме себе си. А това никога не е било по-лесно. Съвременните бързи, безопасни и неинвазивни процедури за премахване на целулит в дерматологична клиника DermaPlus са достъпни за всекиго, а нашият екип от професионалисти ще обърне нужното специално внимание на всеки един пациент.

Лечение на целулит

Какво е Акустична ударна терапия (Shockwave therapy) и как се използва за премахване на целулит?

Това е една от най-безопасните и най-ефективни технологии за премахване на целулит, както и за успешно и трайно намаляване на обиколката и обема на бедрата, седалището и корема. Акустичната ударна терапия, предлагана в дерматологична клиника DermaPlus, е основана на действието на акустични вълни, наричани също така шокови или ударни вълни. В действителност това са звукови вълни, които предават мощен енергиен импулс на тъканите, без да ги нараняват или увреждат.

Акустичните вълни са много ефективен помощник, когато говорим за премахване на целулит. Те предизвикват механичен масаж, като разрушават образувалите се фиброзни стени на мастните депа. Същевременно се подобрява кръвообращението, увеличава се пропускливостта на клетъчните мембрани, активизира се метаболизмът на клетките, подобрява се доставянето на кислород, стимулира се микроциркулацията и лимфният дренаж. Освобождават се задържаните в депата мазнини, токсини и вода.

В резултат от тези процеси се активира изграждането на колагенови влакна и се възобновява растежът на дермалната съединителна тъкан. Кожата става еластична и стегната, неравностите се изглаждат, отоците изчезват. Съвкупността от всички тези фактори гарантира отличен и доста бърз резултат при процедурите за премахване на целулит, в сравнение в всички останали методи, предлагани към момента.

Как протича една процедура по премахване на целулит и кога се вижда ефектът?

Процедурите по премахване на целулит в нашата клиника са безболезнени и релаксиращи за пациента. Ефект, видим с просто око, може да се забележи още след второто третиране, но са необходими от 8 до 10 процедури, за да се получи търсеният резултат.

Разбира се, повлияването от терапията за премахване на целулит може да се случи по-бързо или по-бавно, в зависимост от индивидуалните характеристики на кожата и общото състояние на пациента. Именно защото знаем колко е важно личното отношение, ние ще ви подсигурим лична консултация, в която ще се запознаем със спецификите на вашия случай и ще обсъдим с вас интензитета на процедурата и приблизителните срокове за постигане на очакваните резултати.

Процедурите по премахване на целулит не изискват никаква специална подготовка от страна на пациента. Единственото много важно нещо, което препоръчваме, е преди и след терапията да се увеличи приемът на вода. Това активизира изхвърлянето на токсините от клетките и помага на организма да се справи по-лесно и ефективно с тази задача.

Какви са предимствата на терапията за премахване на целулит с акустични вълни?

Методът за премахване на целулит в DermaPlus е напълно неинвазивен, което означава, че веднага след терапията пациентът може спокойно да се заеме с обичайните си ежедневни дейности и задължения, без да изпитва никакви видове ограничения или дискомфорт.

Неинвазивен метод за трайно и ефективно премахване на целулита от тялото. Без специална подготовка, без странични ефекти, без рискове за здравето, без възстановителен период. Процедурата по премахване на целулит няма никакви странични ефекти. Използваният метод не предполага риск от какъвто и да било вид алергични прояви и не крие абсолютно никакви рискове за здравето на пациента.

За всички ваши допълнителни въпроси, коментари и неясноти, касаещи тази или друга процедура в нашата клиника, оставаме насреща, както в секцията за въпроси на нашия уебсайт, така и на място на адрес: гр. Пловдив, ул. „Сан Стефано“ 97.

Лечение на целулит в Пловдив - DermaPlus


Намери ни на Адрес:

Пловдив, ул. “Сан Стефано” 97

Запази час на: 0888 38 83 53

Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в Пловдив


Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в ПловдивРаботно време

ПОН-ПЕТ
14:00 – 19:00
СЪБ
9:00 – 14:00
НЕД
ПОЧИВЕН ДЕН

+359 888 388 353

dermaplusbg@gmail.com

Пловдив, ул. “Сан Стефано“ 97

Запиши си час!


Виж в Google Maps