Клиничен микронидлинг

Намери ни на Адрес:

Пловдив, ул. “Сан Стефано” 97

Запази час на: 0888 38 83 53

Product Description

Клиничен микронидлинг

Клиничният микронидлинг e известен още като терапия за Стимулация на Колагеновия Синтез. Това е един от най-новите методи в естетичната медицина за подмладяване на кожата, за заличаване на бръчки, белези, акне и пигментации. Amieamed е устройство за микронидлинг от най-висок клас и вече работи в нашия медицински център.

Как действа клиничният микронидлинг?

Използват се много малки и фини иглички, които образуват микроскопични каналчета в кожата. Микроиглите вкарват дълбоко в дермата активни вещества (хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини, различни лекарства и активни молекули), което ускорява клетъчния метаболизъм, обмена на веществата и циркулацията на кръвта. Тези процеси отключват производството на колаген, регенерирането на тъканите и цялостното обновяване на кожата. От своя страна, микроубожданията стимулират синтеза на растежните фактори и водят до производство на колаген и обновяване на увредената кожна тъкан. Микроперфорацията предизвиква деструкция на тъканите на старите белези, стимулира появата на нови колагенови и еластинови влакна и активизира естественото производство на колаген. В резултат се постига лифтинг ефект, подобряват се цветът, свежестта и еластичността на кожата.

Клиничният микронидлинг е предназначен за лечение на акне, заличаване на белези, бръчки и пигментни петна, подмладяване и ревитализация на увредената от слънцето и солариумите кожа, както и за премахване на стрии.

Болезнена ли е манипулацията?

Микронидлинг може да се прави по всяко време на годината. Процедурата е напълно безопасна и без риск от увреждания на нерви и мускули. Манипулацията е безболезнена, а дискомфортът е минимален. Устройството Amiemed осигурява бързи, прецизни и деликатни убождания, които осигуряват синтеза на здрави колагенови и еластинови влакна. Работи се със стерилни и индивидуални накрайници в зависимост от конкретния проблем и зоната на третиране. Епидермалните травми са минимални и след процедурата пациентът може да се заеме с обичайните си дейности. Няма рани, белези или подуване след манипулацията. Кожата в зоната на третиране се зачервява като след излагане на слънце. Еритемът може да се задържи до 48 часа.

Броят на процедурите зависят от конкретния проблем и особеностите на кожата. За постигане на търсения ефект се препоръчват 3-6 третирания с интервал от 3-4 седмици между отделните процедури.

Всеки ли може да се подложи на микронидлинг?

Микронидлинг не бива да се прилага при бременни и кърмещи жени, при пациенти с нарушено кръвосъсирване, при хора с онкологични заболявания, както и при алергии към активните субстанции, които се използват при процедурите.

Кои зони могат да се третират?

Всички части от лицето и тялото могат да се обработват. Особено важно е да се подчертае, че могат да се третира кожата на клепачите.

Клиничният микронидлинг е по-евтин, но достатъчно ефективен алтернативен метод на неаблативната фракционна лазерна терапия.

Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в Пловдив


Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в ПловдивРаботно време

ПОН-ПЕТ
14:00 – 19:00
СЪБ
9:00 – 14:00
НЕД
ПОЧИВЕН ДЕН

+359 888 388 353

dermaplusbg@gmail.com

Пловдив, ул. “Сан Стефано“ 97

Запиши си час!


Виж в Google Maps