Ултразвукова терапия

Намери ни на Адрес:

Пловдив, ул. “Сан Стефано” 97

Запази час на: 0888 38 83 53

Product Description

Ултразвукова терапия

Ултразвукова терапия е абсолютно безвредна и безболезнена. Базира се на механичните трептения, които упражняват мек натиск върху кожата (налягане до три атмосфери). По този начин се постига микромасаж на клетките, подобрява се кръвообращението, засилват се обменните процеси и съответно – клетъчната регенерация. Затова ултразвуковата терапия намира много широко приложение в комплексното лечение на целулита и ремоделиране контура на тялото.

Методът на внасяне на лекарствени вещества с помощта на ултразвук се нарича фонофореза.Чрез фонофореза се въвеждат активни хидратиращи и подхранващи съставки в дълбочина на кожата, което гарантира изглаждането и подмладяването й. Веществото достига до дермата и по кръвен път се разнасят до съответната област. Така медикаментът се задържа по-дълго време в дермата и се излъчва постепенно в рамките на 24 часа до определеното място.

Действието на ултразвука е:

  • Механично – предизвиква микромасаж на клетъчно ниво, увеличава проницаемостта на клетъчните мембрани, което води до подобряване на обменните процеси в клетките, спомага за разнасяне на целулитните натрупвания.
  • Термично – повишава локално температурата в тъканите с 1–20С, което ускорява метаболитните процеси с около 13%, а също така и микроциркулацията.
  • Физикохимично – свързано е с въздействието върху вътреклетъчните структури – стимулира производството на ензими и на хиалуронова киселина, активизира клетъчното делене, усилва синтеза на колаген и еластин от фибробластите.

Къде се прилага ултразвуковата терапия?

Въздейства се комплексно и ефективно за отстраняване на целулитните натрупвания, лечение на затлъстяване, премахване на белези и стрии, ремоделиране на тялото.

Статистиката е категорична – 80 на сто от представителите на слабия пол над 20 години имат целулит. Затова на практика жените се борят с него всеки ден. (В това отношение мъжете са привилегировани, тъй като устройството на подкожните им мазнини се различава от това на жените). Целулитът представлява натрупване на отпадъчни продукти, вода и мазнини в подкожния клетъчен слой. С разрастването си той притиска кръвоносните и лимфните съдове. До кожните клетки не достигат достатъчно хранителни вещества, пренасяни от кръвта. Затова кожата губи гъвкавостта си, а на повърхността се появяват неравности, наподобяващи портокалова кожа. Тези неравности се дължат на намаляване на еластичността и здравината на съединителнотъканните влакна между мастните клетки.

Механичният микромасаж подобрява храненето и регенерацията на тъканите, има обезболяващ и релаксиращ ефект върху мускулите. В резултат на това кожата придобива блясък и еластичност. Улеснява се лимфният дренаж, изхвърлянето на токсините и елиминирането на мастните натрупвания.

Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в Пловдив


Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в ПловдивРаботно време

ПОН-ПЕТ
14:00 – 19:00
СЪБ
9:00 – 14:00
НЕД
ПОЧИВЕН ДЕН

+359 888 388 353

dermaplusbg@gmail.com

Пловдив, ул. “Сан Стефано“ 97

Запиши си час!


Виж в Google Maps