Хиалуронова киселина и филъри в Клиника DermaPlus Пловдив

В днешно време за все повече жени и мъже добрият, свеж, стегнат и естетически издържан външен вид е приоритет. Това е чудесно, защото удовлетворението на човек от собствения му външен вид е първата крачка към подобряване на самочувствието, към позитивната нагласа към себе си и собственото тяло, а като логично следствие на това – и към целия външен свят.

Процедурите по изглаждане на бръчки, освежаване вида на кожата, уголемяване на устни и лифтинг отдавна не са гледани от модерните хора като излишна суета. Те са просто един достъпен начин днешният човек да се почувства добре в кожата си, да демонстрира загриженост и уважение към собственото си тяло и да изглежда така, както винаги е мечтал. Висококвалифицираният екип на дерматологична клиника „Dermaplus” има честта и удоволствието да ви помогне да постигнете външния вид, за който мечтаете, като изберете да поставите нашите качествени и безопасни филъри с хиалуронова киселина в устните или други проблемни части на лицето си.

Филърите са сред най-ефективните средства на съвременната антиейджинг терапия, тъй като попълвайки бръчките и нарушения контур на лицето, възстановяват младостта и свежестта на кожата. В последните години значително се увеличи разнообразието от филъри, които заместват използвания дълго време животински колаген. На пазара се появиха нови и резорбиращи продукти с различна концентрация и безопасно действие.

Какво представляват филърите с хиалуронова киселина

Филърите са вещества от естествен или синтетичен произход, които се инжектират в кожата с цел попълване на бръчки, оформяне на контурите на лицето, придаване обем и уголемяване на устни, корекция на естетични дефекти на лицето. Филърите са заместители, които възстановяват естествената пълнота на лицето и омекотяват линиите му. Различията между отделните филъри не се отнасят само до техните компоненти, но и до зоните на тяхното приложение и времетраенето на резултатите.

Най-често използваните филъри са на базата на хиалуроновата киселина и са под формата на гел. Инжектиран с тънка игла вътрекожно или подкожно, гелът с хиалуронова киселина в устните или лицето придава видим лифтинг ефект и обем в третираните области. Поставянето на хиалуронова киселина в устните или в други проблемни зони е много щадящ и все по-предпочитан метод за придаване на обем, тъй като тя е естествена съставка на междуклетъчните пространства. Количеството ѝ в кожата намалява значително с напредването на възрастта, както и под въздействие на различни фактори на околната среда, като например излагане на слънце, активно и продължително тютюнопушене, честа консумация на алкохол и др.

Kак действа хиалуроновата киселина?

Чрез поставяне на хиалуронова киселина в устните или в други части на лицето, реално в тялото на пациента не се вкарва нищо ново, чуждо или способно да навреди на здравето му. Напротив – чрез привнасянето на хиалуронова киселина в тъканите, ние им помагаме да запълнят дефицита, породен от времето и от нездравословните навици. Именно затова поставянето на хиалуронова киселина в устните и лицето има незабавен, видим ефект и спомага и за цялостно подобряване на състоянието на кожата, правейки я по-свежа, мека и хидратирана.

Филърът на базата на хиалуронова киселина е подходящ за уголемяване на устни и запълване на лицеви гънки като назолабиалните. Той е изключително ефективен и при справяне с някои повърхностни бръчици или вдлъбнати белези по повърхността на кожата. Инжектирането на хиалуронова киселина в устните или лицето увеличава хидратацията на кожата и стимулира нейното подмладяване.

В по-ниска концентрация хиалуроновата киселина може да се инжектира в средната дерма за попълване на бръчките на челото, между веждите и средно дълбоките линии около носа и устните. Високите концентрации, от своя страна, могат да се справят и с по-сложни задачи, като например да оформят контура на лицето, да попълнят дълбоките бръчки и да постигнат забележителни резултати при процедури по уголемяване на устни.

Какво представлява процедурата по поставяне на филъри с хиалуронова киселина?

Както вече казахме, процедурата представлява вътрекожно или подкожно инжектиране на гел, най-често базиран на хиалуронова киселина. След предварителната консултация с нашите специалисти, по време на която ще бъдат уточнени подробности за очаквания краен резултат, който целите, дерматолог от нашия екип ще пристъпи към самото инжектиране на хиалуронова киселина в устните или в друг участък на лицето. Продължителността на всяка процедура е различна и зависи от много индивидуални фактори, затова е добре да консултирате тази подробност с нашия екип, ако тя е важна за вас.

Поставянето на хиалуронова киселина в устните и лицето не е особено болезнена процедура, но не може да бъде описана и като комфортна за пациента. Субективното ви усещане е обвързано до голяма степен с личния праг на болка и чувствителност, затова ако смятате, че трудно бихте издържали инжекцията с хиалуронова киселина в устните или лицето, можете да обсъдите използването на обезболяващи средства с екипа на дерматологична клиника “Dermaplus”. Нашите специалисти ще направят максималното според силите си да сведат дискомфорта от процедурата до минимум, за да останете доволни не само от крайния резултат, а и от самия процес, водещ до постигането му.

Колко време трае ефекта на филърите с хиалуронова киселина?

Що се отнася до самия ефект на уголемяване на устни или заглаждане на бръчки, постигнат чрез филърите с хиалуронова киселина в устните или лицето– той може да трае 6-9 месеца и повече. До голяма степен това зависи от концентрацията на хиалуронова киселина в гела, от мястото на приложение и от индивидуалните специфики на тялото и кожата на всеки отделен пациент.

Важно предимство на инжектирането на филър с хиалуронова киселина в устните или лицето е, че препаратите в него са синтетични и не предизвикват никакви алергични реакции или други физиологични непоносимости при пациентите.

Все пак има някои здравословни състояния, при които поставянето на филъри не е препоръчително и крие известни рискове. Те не са подходящи за пациенти, алергични към хиалуронова киселина, не се препоръчват при бременност и кърмене, както и при заболявания, засягащи имунната система.

Какво може да се очаква след процедурата по поставяне на филър с хиалуронова киселина в устните и лицето?

Както вече казахме, процедурата не крие никакви рискове за вашето здраве, тъй като самата хиалуронова киселина е естествено произвеждана от организма. Възможни са обаче някои леки странични реакции, които са по-скоро следствие от поставянето на самите инжекции, отколкото реакция на организма към поставената хиалуронова киселина в устните или кожата на лицето. Възможно е да се получи преходен оток, зачервяване и малки кръвоизливи в третираните области за период от около 72 часа. Това е нормално и не бива да ви притеснява. Симптомите ще изчезнат сами и не е нужно да ги третирате по специален начин.

Друго важно нещо, което трябва да имате предвид след процедурата по инжектиране на филър с хиалуронова киселина в устните или лицето е, че в следващите 1-2 седмици не трябва да се подлагате на топлинни процедури и трябва да избягвате и излагането на студ.

Не е препоръчително да поставяте грим в деня на поставянето на хиалуронова киселина в устните или лицето, но спокойно можете да продължите да го използвате на следващия. Нашите дерматолози препоръчват след инжектирането на филър с хиалуронова киселина в устните или лицето да се използват качествени фотозащитни продукти, които да спомогнат за бързото възстановяване на кожата, предпазвайки я от вредни лъчения.

За постигане на желания ефект може да е необходима повече от една инжекция с хиалуронова киселина в устните или лицето. Индивидуалната схема на приложение ще бъде внимателно консултирана с нашите дерматолози, за да се вземе оптимално ефективното решение за вашия случай.

Повторни апликации на хиалуронова киселина в устните или в други части на лицето са възможни и препоръчителни най-малко 14 дни след първата апликация.


Намери ни на Адрес:

Пловдив, ул. „Сан Стефано“ 97

Запази час на: 0888 38 83 53

Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в Пловдив


Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в ПловдивРаботно време

ПОН-ПЕТ
14:00 – 19:00
СЪБ
9:00 – 14:00
НЕД
ПОЧИВЕН ДЕН

+359 888 388 353

dermaplusbg@gmail.com

Пловдив, ул. “Сан Стефано“ 97

Запиши си час!


Виж в Google Maps