Лазерно лечение на акне и розацея

Лазерното лечение на акне и розацея днес е основано на технологии, които елиминират недостатъци на традиционните методи за заличаване на дълбоките белези – болезненост и дълъг възстановителен период. Преимущество на лазерната терапия е, че при гарантирана безопасност ефектът се наблюдава още след първата процедура, няма болка, увреждането на съседните тъкани е сведено до минимум.

Предимства на фракселния CO2 лазер за лечение на акне

Акнето е заболяване на мастните фоликули, което се изразява в повишена мастна секреция, нарушена кератинизация на фоликулите и образуване на комедони, възпалителни папули, постули, абцеси и цикатриси. Преди да се пристъпи към лечение на акне, трябва да се дефинират причините, довели до появата му – генетични, хормонални, неврогенни, медикаментозни и др. След консултация с д-р Гюрова, ще ви бъде изработена индивидуална терапевтична схема за решение на проблема. Медицински център „Dermaplus” работи с фракселен CO2 лазер, признат от специалистите за една най-ефективните лазерни системи за лечение на акне.

Лазерът функционира на основата на фракционната технология, която дава възможност да се обработват само малка част от кожната повърхност, като се запазват здрави кожните връзки на околните тъкани. Това способства бързото възстановяване на кожата. Въздейства се прецизно и дозирано на увредените тъкани, като се омекотяват твърдите съединителни тъкани, изравнява се цветът. Едновременно с това кожата подобрява плътността, еластичността и свежестта си, тъй като се стимулира производството на колаген.

Ефект от Nd:YAG при лечение на розацея

Розацеята е хронично възпалително заболяване на кожата, изразяващо се в зачервяване, образуване на разширени повърхностни кръвоносни съдове по носа, бузите, челото и брадичката. При по-голяма давност може да се придружава от червени и възпалени пъпки, зачервен нос, който в тежки случаи може да се деформира – уголемяване и придобиване на червеникав до лилав оттенък. Ако не се лекува, болестта може да се влоши и да останат трайни последици върху кожата. Специалистите считат, че основната причина за заболяването се крие в кръвоносните съдове. Затова Nd:YAG лазерът дава отлични резултати при лекуване на розацея. Използва се дължина на вълната, която се абсорбира в кръвта (хемоглобин и оксихемоглобин). Погълната светлинна енергия се трансформира в топлинна и избирателно разрушава увредените тъкани, поради това, че са по-богати на хемоглобин от здравите участъци. Въвеждането на нови дължини на вълните и възможност за регулиране продължителността на импулса терапията с Nd:YAG щади пациента и свежда до минимум появата на усложнения.

Каква е продължителността на лечението?

Лечението зависи от тежестта на заболяването, от индивидуалните способности на кожата да се възстановява, както и от мощността на лазерното лечение.

Има ли ограничения след терапията?

След процедурата и при акне, и при розацея е възможно почервеняване на кожата, което не е болезнено и отшумява бързо. И в двата случая е важно да се знае, че кожата става по-чувствителна. Затова използването на слънцезащитни продукти в висок фактор, независимо от атмосферните условия, е наложително.

Пазиентите с розацея трябва да избягват горещи бани и физически упражнения в следващите 72 часа след манипулацията.

Намери ни на Адрес:

Пловдив, ул. “Сан Стефано” 97

Запази час на: 0888 38 83 53