Лечение на целулит в Пловдив - DermaPlus

Акустична ударна терапия срещу целулит

Целулитът не предизвиква болка, но е проблем на женската красота

Целулитът представлява натрупване на отпадъчни продукти, вода и мазнина в подкожния клетъчен слой. С разрастването си той притиска кръвоносните и лимфните съдове. Мастните капки се натрупват в клетката и втвърдяват стените й. До клетките на кожата не достигат достатъчно хранителни вещества, пренасяни от кръвта. Ето защо кожата губи гъвкавост, а на повърхността се появяват неравности, наподобяващи портокалова кора. Неравностите се дължат на намаляване на еластичността и здравината на съединителнотъканните влакна между мастните клетки. Причините, които могат да доведат до слабост на съединителната тъкан, са многобройни. Като главна причина специалистите посочват лошата микроциркулация на кръвта. Друга причина е натрупването на свободни радикали в кожата, което предизвиква окисляване на колагеновите влакна и загуба на тяхната гъвкавост. Влияние оказват хормоналният дисбаланс, неправилното хранене, напредването на възрастта, цигарите, алкохолът, наднорменото тегло, заседналият начин на живот, резките промени в теглото.

Какво е Акустична ударна терапия (Shockwave therapy) и как действа?

Това е една от най-безопасните и най-ефективни технологии в премахването на целулита и намаляване обема на бедрата, седалището, корема. Основана е на действието на акустични вълни, наричани още шокови или ударни. В действителност това са звукови вълни, които предават мощен енергиен импулс на тъканите, без да ги увреждат. Акустичните вълни предизвикват механичен масаж, като разрушават образувалите се фиброзни стени на мастните депа.

Ползи от Акустична ударна терапия срещу целулит

  • Подобрява кръвообръщението
  • Увеличава се пропускливостта на клетъчните мембрани
  • Активизира се метаболизмът на клетките
  • Подобрява се доставянето на кислород
  • Стимулира се микроциркулацията и лимфният дренаж
  • Освобождават се задържаните в депата мазнини, токсини и вода.

В резултат от тези процеси се активира изграждането на колагенови влакна и се възобновява растежът на дермалната съединителна тъкан. Кожата става еластична и стегната, неравностите се изглаждат, отоците изчезват.

Как протича една процедура и кога се вижда ефектът?

Процедурите са безболезнени и релаксиращи. Ефект може да се забележи още след второто третиране, но са необходими от 8 до 10 процедури, за да се получи търсеният резултат. Изисква се преди и след терапията да се приема повече вода, което активизира изхвърлянето на токсините от клетките.

Какви са предимствата на терапията с акустични вълни?

Методът е неинвазивен, следователно веднага след терапията пациентът може да се заеме с обичайните си задължения.

Няма никакви странични ефекти, няма риск от алергични прояви.

Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в Пловдив


Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в ПловдивРаботно време

ПОН-ПЕТ
14:00 – 19:00
СЪБ
9:00 – 14:00
НЕД
ПОЧИВЕН ДЕН

+359 888 388 353

dermaplusbg@gmail.com

Пловдив, ул. “Сан Стефано“ 97

Запиши си час!


Виж в Google Maps