Неоперативен лифтинг с Radiesse®

Radiesse® е филър (пълнител), който оформя контура на лицето и повдига зоните, в които се инжектира. Radiesse® е опция за неоперативен лифтинг, която може доста успешно да бъде алтернатива на стандартния оперативен лифтинг при леко до умерено отпускане на средната част на лицето.

В процеса на стареене намалява производството и респективно съдържанието не само на хиалуронова киселина, но и на колаген в кожата и в организма като цяло. Radiesse® стимулира производството на собствен колаген в тялото, като така гарантира изключително добри и дълготрайни резултати от процедурата по извършване на неоперативен лифтинг.

По-здравият, свеж и стегнат вид на кожата, който ще постигнете чрез извършване на неоперативен лифтинг, ще спомогне за цялостното повишаване на вашето самочувствие, себеусещане и качество на живот. Съвременните жени и мъже имат все по-високи изисквания към самите себе си и към безупречния си външен вид, а ние от дерматологична клиника “Dermaplus” сме насреща, за да помогнем на всеки наш пациент да се чувства добре в кожата си.

Какво е Radiesse®?

Radiesse® е дермален филър от микросфери на калциев хидроксиапатит (CaHA), вещество, което се съдържа естествено в нашия организъм.

За да се постигне незабавен ефект от проведения неоперативен лифтинг, веществото е вложено в специален стерилен гел. Калциевите микросфери стимулират кожата, в следствие на което тя започва да произвежда свой собствен колаген. Това прави процедурата възможно най-близка до естествените процеси в тялото. Тя не привнася нищо ново, чуждо и потенциално опасно, а просто подпомага собствените ви системи да заработят по един по-ефективен и оптимален начин.

Веднага след провеждане на неоперативен лифтинг с Radiesse® се наблюдава възстановяване на лицевия обем, оформя се контурът на лицето, бръчките се заглаждат, кожата се подмладява, осъществява се видим с просто око лифтинг ефект. Новосъздадената колагенова мрежа е в основата на продължителния ефект след процедурата по неоперативен лифтинг с Radiesse®.

Radiesse® е 100% биоразградим продукт. Това означава, че неговите съставни вещества се разграждат напълно с течение на времето и се изхвърлят по естествен начин от организма, без да го натоварват и без да причиняват никакви нежелани натрупвания и негативни влияния върху вашето здраве.

Тестван и сертифициран ли е Radiesse®?

Филърът за неоперативен лифтинг Radiesse® има сертификат CE – стандарт на ЕС за безопасност на продукта, и е одобрен от FDA (регулаторна организация на САЩ за храни и лекарства).

Безопасен ли е Radiesse®?

Филърът за неоперативен лифтинг Radiesse® е подлаган на многобройни клинични изпитания и е с многократно доказана ефективност и безопасност. Продуктът е напълно биосъвместим, тъй като основната му съставка естествено се съдържа в човешкия организъм. Именно това е причината при поставяне на филъра за неоперативен лифтинг Radiesse® да не съществува никакъв риск от алергични реакции или други видове физиологична непоносимост.

Как протича процедурата по извършване на неоперативен лифтинг с Radiesse®?

Продуктът се инжектира с много тънка игла в зоната на загуба на обема или под бръчките. Ефектът е незабавен и видим с просто око веднага след терапията. Подобрението на състоянието на кожата след провеждане на неоперативен лифтинг зависи от много фактори, сред които са например дълбочината на бръчките и големината на зоната с дефицит на обем.

Самата процедура по извършване на неоперативен лифтинг не е болезнена и много пациенти описват само лек дискомфорт, причинен от самото пробождане при инжектирането на филъра. Все пак трябва да имаме предвид, че индивидуалния праг на болка, както и чувствителността в третираната зона на всеки пациент са различни. Именно затова след консултация с вас, с оглед по-голям комфорт по време на провеждането на процедурата по неоперативен лифтинг, нашите дерматолози могат да вземат решение да поставят лека локална упойка, която изцяло да премахне дискомфорта.
Не е изключено по време на провеждането на неоперативен лифтинг да се появи леко кървене в зоната на инжектиране, но то е безобидно и ще спре веднага след третирането.
След терапията може да се появят съвсем леки синини или подуване на мястото на убождането, но това е нормално и не бива да ви притеснява. Възможно е също така да настъпи временна промяна в цвета на кожата в зоната, третирана с неоперативен лифтинг. Тези оплаквания са безобидни, обикновено не са свързани с чувство на болка и изчезват напълно след няколко дни.

Има ли ограничения след процедура с Radiesse®?

След провеждането на неоперативен лифтинг, вие ще можете спокойно да се върнете към ежедневието си и нормалния си ритъм на живот, но ще трябва да вземете предвид някои малки ограничения, които да си наложите, за да не изгубите ефекта на процедурата и да не навредите на кожата си.

Най-малко 1 час след терапията не трябва да се слага грим. В продължение на 2 седмици след инжектиране на Radiesse® също така трябва да се избягва сауна или парна баня. След терапията е добре пациентът да се въздържа от излагането на слънце или ултравиолетова светлина, както и на ниски температури и студ. Трябва да се избягва натиск от всякакъв вид в третираната чрез неоперативен лифтинг зона.

Колко дълъг е ефектът на Radiesse®?

След първото инжектиране ефектът от проведения неоперативен лифтинг е видим повече от 1 година. При всяко следващо поставяне резултатът става все по-дълготраен и може да се задържи до около 3 години.

Неоперативен лифтинг с Radiesse®
Неоперативен лифтинг с Radiesse®
Неоперативен лифтинг с Radiesse®

Какво може да се коригира с Radiesse®?

  • възстановяване на загубения обем в средната и долната част на лицето,
  • повдигане на вежди,
  • увеличаване обема на скулите,
  • попълване на хлътнали слепоочия,
  • попълване на назолабиалните бръчки,
  • корекция на брадичката,
  • възстановяване контура на долната челюст,
  • стягане на кожата на шията и деколтето,
  • подмладяване на ръцете.

Всеки ли може да използва Radiesse®?

Продуктът не се препоръчва за поставяне на лица под 18 години, на бременни и на кърмачки. Терапията с Radiesse® трябва да се избягва при наличие на инфектирани или възпалени участъци по кожата.

Задължително е да информирате лекаря си, ако страдате от сърдечно-съдови заболявания, нарушение в кръвосъсирването, автоимунни заболявания, диабет или ревматизъм, за да може той да прецени дали провеждането на неоперативен лифтинг е подходящо за вас. Трябва да информирате лекаря си също така, ако приемате някакъв вид лекарства, дори и такива без рецепта. Приемът на антикоагуланти и болкоуспокояващи, включително и аспирин и някои витаминни добавки, могат да доведат до нежелани синини в течение на процедурата или след нея.


Намери ни на Адрес:

Пловдив, ул. “Сан Стефано” 97

Запази час на: 0888 38 83 53

Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в Пловдив


Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в ПловдивРаботно време

ПОН-ПЕТ
14:00 – 19:00
СЪБ
9:00 – 14:00
НЕД
ПОЧИВЕН ДЕН

+359 888 388 353

dermaplusbg@gmail.com

Пловдив, ул. “Сан Стефано“ 97

Запиши си час!


Виж в Google Maps