Неоперативна лазерна блефаропластика

Neoperativna-lazerna-blefaroplastika-1200x627.jpg

Интересът към неинвазивните и минимално инвазивните процедури за възстановяване и подмладяване на периорбиталната (околоочната) зона в последните години бележи ръст. От една страна, съвременните лазерни технологии са доказали ефективността и безопасността си за подобряване и стягане на кожата. От друга, възстановяването е по-бързо, тъй като отсъстват хирургически разрези, а усложненията след терапията  са минимални.

 Лазерната блефаропластика  – какво представлява и за какво се използва?

Кожата на клепачите е една от най-нежните структури на лицето. Ето защо именно клепачите са сред най-уязвимите участъци на лицето в процеса на стареене. От най-ранна възраст тази област е подложена на множество механични фактори. С възрастта под въздействие на гравитационните сили кожата на клепачите се отпуска, очите се притварят, образуват се бръчки. В резултат на недоспиване, нездравословно хранене и начин на живот се появяват торбички и тъмни кръгове под очите.

Неоперативната лазерна блефаропластика е ефективен метод за възстановяване и подмладяване на кожата в зоната около очите  с помощта на съвременните лазерни технологии. Тя е нехирургична алтернатива на традиционната оперативна пластика в периорбиталната област и се използва за:

 • корекция на отпуснатите клепачи и стягане на кожата на горния и долния клепач,
 • заличаване на бръчките около очите,
 • лифтинг на кожата около очите,
 • премахване на торбички и тъмни кръгове под очите,
 • корекция на линията на веждите.

Лазерната блефаропластика – ефектът на фракционните лазерни системи

Лазерните технологии са доказали ефекта си за подмладяване и стягане на кожата, заличаване на белези и петна, както и премахване на актиничните увреждания на кожата.

Първоначално лазерите за подмладяване са нефракционни аблативни CO2 лазери. Резултатите при тях са  отлични , но рискът от белези, хиперпигментация, ектропион (деформация на клепачите) с последващо прекомерно сълзене на очите е сериозен. Аблативните лазери освобождават голямо количество енергия в третираната кожна повърхност. По този начин, при всяко преминаване на лазерния лъч по кожата, прецизно се отстранява най-външният и слой. Кожата заздравява за определено време, като се образува нова тъкан с по-голямо количество колаген .

Нефракционните  неаблативни лазери са по-сигурни, но с по-слаба ефективност. Неаблативните лазери използват по-малко енергия и въздействат върху дермата, като стимулират образуването на колаген, но без да премахват повърхностния слой на кожата. Това спомага за по-бързото заздравяване на кожата и по-малката вероятност от възникване на усложнения.

С появяването на фракционните лазерни системи  подмладяването и възстановяването на кожата става постижимо и е с минимален риск от усложнения. Концепцията за фракционните лазери е описана за първи път през 2004 година и оттогава се прилага както при аблативните, така и при неаблативните системи.  По същество фракционните лазери доставят лазерен лъч в пикселарен модел, като създават зони на нараняване, обградени от островчета от незасегната кожа.  С други думи, въздейства се само в определени участъци на кожата, които са заобиколени от здрава кожа. Затова този модел на действие на лазерния лъч прави третирането по-малко травматично. Изследванията доказват също, че аблативният  фракционен CO2 лазер заличава ефективно хирургични и травматични белези.

Лазерната блефаропластика с аблативен фракционен СО2 лазер:

Неоперативната лазерна блефаропластика е един от най-ефективните методи за корекция на бръчки около очите и стягане на кожата.

Предимствата са:

 • отсъствие на оперативно вмешателство – хирургични разрези и кръвотечение,
 • кратко време за възстановяване – до 2 седмици,
 • минимално травматично влияние на тъканите,
 • отсъствие на необходимост от обща анестезия,
 • отсъствие на отоци и синини след процедурата,
 • ефектът се запазва в продължение на 1,5 -2 години, като при пациенти с по-дебела кожа ефектът за подмладяване може да трае няколко години.

Клиниката по естетична дерматология и лазерна терапия DERMAPLUS разполага с най-съвременните лазерни технологии за подмладяване и възстановяване на клепачите и зоната около очите, както и на кожата на цялото лице.

Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в Пловдив


Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в ПловдивРаботно време

ПОН-ПЕТ
14:00 – 19:00
СЪБ
9:00 – 14:00
НЕД
ПОЧИВЕН ДЕН

+359 888 388 353

dermaplusbg@gmail.com

Пловдив, ул. “Сан Стефано“ 97

Запиши си час!


Виж в Google Maps