Радиочестотен лифтинг на лице с Exilis

Моделиране на лице и тяло с радиочестотен лифтинг в Дерматологична Клиника DermaPlus в Пловдив

Лифтингът на лице е цялостният процес на възстановяване на неговата симетрия, баланс, пропорции и връщане на младежкия му облик. Стареенето на лицето се определя от множество фактори и започва още от младежка възраст. С напредването на годините намаляват жизнените функции на клетките, забавя се техният метаболизъм, кожата прогресивно започва да губи част от влагата и еластичността си. В резултат линията на челюстта започва да провисва, кожата на бузите и шията се отпуска и набраздява, скулите започват да хлътват. Съвременната естетична медицина разполага с широк арсенал от техники за моделиране на лицето, тъй като все по-голямо е търсенето и потребността на съвременните жени и мъже от подмладяване и подобряване на визията. Напоследък ясно се открояват предпочитания към неинвазивните технологии, като например радиочестотен лифтинг, които постигат търсения ефект безопасно, без упойка, без белези и с много кратък възстановителен период. В това отношение уникалната разработка за радиочестотен лифтинг Exilis дава отлични резултати и неслучайно се смята за най-желаната алтернатива на оперативния лифтинг.

Какво е Exilis?

Това е единствената технология за радиочестотен лифтинг, която комбинира в работата си радиочестота и ултразвук. Уникално в нея е това, че позволява те да работят едновременно и действията им да бъдат синхронизирани. Технологията Exilis отговаря на всички международни стандарти и е одобрена от FDA (Американската асоциация за контрол на храните и лекарствата).

Тази апаратура за радиочестотен лифтинг и моделиране на тялото работи с монополярна радиочестота, която за разлика от биполярните и триполярните радиочестоти, позволява използване на голямо количество енергия и проникване в по-голяма дълбочина на кожните слоеве (до 4 см). Това е много важно за работата и постигането на добри резултати с месестите тъкани на тялото. Няма друг апарат за радиочестотен лифтинг, който да може да проникне толкова дълбоко. Радиочестотата е контролирана. Генераторът на тази радиочестота е от най-ново поколение, което дава възможност третираната с този вид радиочестотен лифтинг зона да получи равномерно количество енергия и респективно затопляне на кожата. Това гарантира добрия ефект и не се позволява каквото и да е увреждане на кожата по време или след процедурата.

Апаратът за радиочестотен лифтинг Exilis е снабден с 4-степенна защита. 1000 пъти в минута се измерва каква част от площта на апликатора е допряна до кожата. Има непрекъснат мониторинг на потока на енергия. Няма как да се допусне прегряване на кожата, тъй като във всеки момент се знае каква е температурата, с която се оперира. Температурният прозорец, с който се работи, е между 39 и 41 градуса. Проблеми с изгарянето може да възникнат при температури над 45 градуса, които при този вид радиочестотен лифтинг са практически недопустими. Апликаторът за лице непрекъснато измерва температурата и достигането на такъв връх е невъзможно. Освен това апаратът се изключва на всеки 30 секунди, което предоставя допълнителен контрол и сигурност.

Какъв е механизмът на действие при нашия радиочестотен лифтинг?

Системата за радиочестотен лифтинг Exilis работи на ниво съединителна тъкан и осъществява колагеново ремодулиране. С времето колагеновите молекули се уморяват и отпускат. Високочестотните радиовълни уплътняват разтегналите се влакна и стимулират синтеза на нов колаген. На около 40-41 градуса започва денатурация на белтъците и колагенът започва постепенно да се разплита. Ако молекулата е здрава, тя автоматично се нагъва до оригиналното си състояние и става като нова колагенова молекула. Ако има повреди, апаратът за радиочестотен лифтинг разплита молекулите и способства да възстановят първичните си структури и първоначалната си еластичност. Повредените се разграждат и наново се синтезират колагенови молекули.

Благодарение на високата температура, която се развива в кожата, нашият радиочестотен лифтинг стимулира фибробластите, отговорни за синтезирането на колагена. Новосинтезираните колагенови влакна се реорганизират и се оформя по-правилно подредена мрежа, в която се избягва неравномерното натрупване на мазнини. Ултразвукът, от своя страна, гарантира достъпа на енергийни потоци до тъканите, ускорява разграждането на мазнините, активизира метаболизма на клетките с 60 – 80 %. Чрез тези си ефекти процедурата по радиочестотен лифтинг осигурява уплътняване и стягане на кожата отвътре, заличаване на бръчките и цялостен лифтинг ефект на лицето.

Кои части на лицето могат да се третират с радиочестотен лифтинг?

Практически всички зони, включително и деликатната област около очите, подлежат на успешно и ефективно третиране с технологията за радиочестотен лифтинг. Специалният апликатор за лице на Exilis, с който работят нашите професионалисти, позволява да се постигнат оформяне на скулите, повдигане на брадичката, заличаване на бръчките около очите и премахване на торбичките под очите. Забележителни са също така резултатите за подмладяване на деколтето и шията, които могат да бъдат постигнати с помощта на иновативния радиочестотен лифтинг на Клиника DermaPlus.

Болезнени ли са процедурите по радиочестотен лифтинг и кога настъпва желаният ефект?

Процедурите не предизвикват никаква болка, а по време на третиране с радиочестотен лифтинг пациентът е в пълен комфорт. Усеща се приятно затопляне на кожата, без риск за изгаряне, тъй като апаратът има 4-степенна защита за безопасност. Веднага след процедурата по прилагане на радиочестотен лифтинг клиентът може да се заеме с обичайните си ежедневни задължения, тъй като зачервяването на третираните зони отшумява изключително бързо.

Ефектът е видим още след първата процедура, но за да се постигнат желаните оптимални резултати, трябва да се извършат 4 процедури. В зависимост от състоянието на кожата, както и от други специфики на отделния клиент, броят им може да стигне и до 6.

Важно е да се отбележи, че ефектът е много по-голям, когато се пие много вода ден преди и след третиране с радиочестотен лифтинг. Това съдейства за по-бързото изхвърляне на токсините от организма и спомага хидратирането му. Пълният комплект процедури гарантира подобрение на кожата в следващите 3 месеца, което е свързано с трайно засилване на метаболизма на клетките и стартиране на процеси на регенерация на кожата, синтезиране на белтъци и обновяване на кожния слой.

Пикът всъщност е 3 месеца след извършването на 4-те процедури. Поддържането може да стане след 6 месеца, като е важно да се отбележи, че при процедурите по радиочестотен лифтинг не съществува ефект на пристрастяване.

Всички ли могат да използват технологията за радиочестотен лифтинг Exilis?

Технологията влияе благоприятно на всякакъв тип кожа, но не бива да се прилага при хора с пейсмейкъри и метални импланти в тялото, при онкологични заболявания, при проблеми със съсирване на кръвта и при нервни и дегенеративни заболявания. Терапията с радиочестотен лифтинг не се препоръчва също така и по време на бременност.

Моделиране на тяло с Exilis

Моделиране на лице и тяло

Стегнати бедра и ръце, плосък корем, тънка талия – мечтаните пропорции стават факт след работа с Exilis. Уникалната комбинация от радиочестота и ултразвук успешно атакува и най-упоритите мастни натрупвания по тялото. Именно затова Еxilis e одобрен като алтернатива на инвазивната липосукция от Американската асоциация за контрол на храните и лекарствата (FDA).

Как действа Exilis?

По време на процедурата по радиочестотен лифтинг и моделиране на тялото безопасни радиочестотни и ултразвукови вълни загряват кожата и атакуват мастните клетки. Това е единствената технология, която не само комбинира в работата си радиочестота и ултразвук, но и синхронизира действието им. Топлинната енергия ускорява метаболизма на мастните клетки, а ултразвукът разбива мастните депа.

Друго предимство е, че технологията за радиочестотен лифтинг и моделиране на тялото Exilis работи с монополярна радиочестота, което позволява проникване в голяма дълбочина на кожните слоеве. Радиочестотата е контролирана, като третираната зона получава равномерно количество енергия и респективно затопляне на кожата. От една страна, това гарантира добрия ефект, а от друга – не позволява каквото и да е увреждане на кожата. Апаратът е снабден с 4-степенна защита, което обезпечава безопасно доставяне на максимум от необходимата енергия на правилната дълбочина. Осъществява се непрекъснат мониторинг на потока на енергия.

Апликаторът за тяло има вграден охладител, което позволява да се постигне оптималната температура за разтапяне на мастните депа. Около тях има съединително-тъканни обвивки, които благодарение на ултразвука се разкъсват. Разбитите мастни клетки се елиминират посредством естествените метаболитни процеси. В същото време се стимулира създаването на нови колагенови влакна и се укрепва колагеновата мрежа. Резултатът от този процес, който действа безотказно чрез нашите процедури по радиочестотен лифтинг и моделиране на тялото, е трайно справяне с упорития целулит, заглаждане на кожата, подобряване на нейната еластичност, цвят и текстура.

Кои части на тялото могат да се третират?

Технологията за радиочестотен лифтинг и моделиране на тялото, предлагана от Клиника DermaPlus, може да се прилага ефективно и безопасно върху абсолютно всички зони на тялото, включително и там, където се намират най-трудните за стапяне мазнини – паласки, корем, брич, бедра, колене, горната част на ръцете. Нашият екип от висококвалифицирани професионалисти извършва индивидуални консултации с всеки отделен пациент, като му помага да определи своите „слаби места“ и да изготви план за справянето с тях.

Безопасен ли е Еxilis?

МоделиранеТехнологията за радиочестотен лифтинг и моделиране на тялото Еxilis отговаря на всички международни стандарти и е одобрена от Американската асоциация за контрол на храните и лекарствата (FDA).

Exilis е отличен с призове за безопасна и ефективна апаратура за естетична медицина от Лас Вегас, САЩ – 2012 г. и Англия – 2013 г.

Какво се чувства по време на процедурата?

По време на процедурата с технологията за радиочестотен лифтинг Exilis ще усетите единствено едно приятно затопляне, което мнозина от нашите пациенти сравняват с масаж с вулканични камъни. Процедурите са комфортни, не изискват никаква упойка и практически не налагат нито някаква специална предварителна подготовка, нито имат възстановителен период. Веднага след процедурата по радиочестотен лифтинг или моделиране на тяло, пациентът може да се заеме с обичайните си ежедневни занимания и задължения. Единственото елементарно условие за постигане на по-голям ефект от самата процедура по радиочестотен лифтинг или моделиране на тялото, е ден преди процедурата и веднага след нея да се увеличи приемът на вода. Това ускорява изхвърлянето на токсините от организма и ще помогне на тялото ви да се справи по-бързо и лесно с тази задача.

Колко процедури са необходими?

Ефектът от процедурата по радиочестотен лифтинг и моделиране на тялото ще бъде видим още след първата процедура, но за да се постигнат желаните резултати, трябва да се извършат 4 процедури. Това стартира процеси на регенерация на кожата, които продължават месеци след това. Пълният комплект процедури по радиочестотен лифтинг и моделиране на тялото гарантира подобрение на кожата в следващите 3 месеца, което е свързано с трайно засилване на метаболизма на кожата, синтезиране на белтъци, стимулиране на синтеза на нов колаген и обновяване на кожния слой.


Намери ни на Адрес:

Пловдив, ул. „Сан Стефано“ 97

Запази час на: 0888 38 83 53