Уголемяване на устни и възстановяване – съвършените пропорции

Устните имат определяща роля за вида на лицето и много по-често се нуждаят от подмладяване и възстановяване. Увеличаването на обема на устните и промяната в структурата им чрез инжектиране на филъри е широко разпространена естетична процедура. Филърите са много подходящи както за уголемяване на устните, така и за заличаване на периоралните бръчки. Въпреки това, трябва да се знае, че разнообразието от различни форми на устните, захапката и мускулната активност в тази област превръща третирането на устни в предизвикателство, тъй като изисква професионализъм и прецизност.

 

Уголемяване и възстановяване на устни

Хиалурон вместо силикон

За възстановяване и корекция на устни най-често се използват филърите с хиалуронова киселина. Тяхната безопасност, съчетана с биоразградимостта им и естественото им изхвърляне от човешкия организъм, ги превръща в предпочитан продукт при естетичните процедури на устните.

Полупостоянните и постоянни пълнители с калциев хидроксиапатит, силикон, poli-L-lactic acid, polimethylmethacrylate създават по-висока степен на опасност от възникване на уплътнявания, възли и грануломи и затова трябва да бъдат избягвани при третирането на устни.

Подход за постигане на младежки устни

Първият въпрос, който трябва да бъде поставен по време на медицинския преглед, е да се определят целите. Трябва да се знае дали пациентът иска уголемяване или възстановяване на устните. По-младите обикновено търсят уголемяване, по-възрастните – обновяване и подмладяване. По време на медицинския преглед трябва да се обсъдят индивидуалните предпочитания на пациента и неговата оценка за състоянието на устните му.

Индивидуалните предпочитания обаче трябва да бъдат осмислени в контекста на морфологичните разлики между хората по раси и етнически принципи. Африканските устни, например, не са подходящи за европейския морфотип. Този въпрос е важен, за да се постигнат добри резултати и удовлетворение на пациента.

Необходимо е при медицинския преглед да се установи какви са очакванията на пациента, за да се избегнат нереалистични желания.  Когато се уголемяват или подмладяват устните, може да е необходимо да се обърнем и към други компоненти на периоралната зона.

Уголемяване на устни

Ако пациентът желае уголемяване на устните, трябва да се установи дали той е доволен от съществуващите очертания или иска коренно различна форма и контур. Тогава е необходимо да се направи внимателна оценка  дали желанията на пациента съответстват на пропорциите на останалата част на лицето. Увеличаването на обема на устните не само повишава височината на червеното тяло (vermilion body), но увеличава обема и периферно. Това би могло да доведе до нежеланите „патешки устни“. Затова ние препоръчваме малък обем при инжектиране, особено когато става дума за първа процедура. Добре би било 1-2 седмици след инжектирането да се провеждат нежни масажни процедури, за да се получат най-добри резултати. Синини и подувания са обичайни по време на уголемяване на устните. Минимизирането на тези нежелани ефекти може да се осъществи като се инжектира по-малък обем от пълнителя. Горната и долната зъбни аркади оказват важна роля в уголемяването на устните. Ако зъбите са наклонени назад, устната проекция е изключително трудна. Трябва да бъде оценена и мускулната активност при пациенти с тънки устни. По време на усмивка при такива пациенти  може да се наблюдава прекомерна инверсия в червената част и да се получи т.н. подута усмивка.

Възстановяване на устни

Ако пациентът желае възстановяване на устните, от първостепенна важност е да се определи тяхното съотношение. Асиметрични ли са устните? Има ли цялостно загубване на структурата на устните? Има ли пациентката проблеми с т.н. „разтичане на червилото“? Когато говорим за подмладяване и обновяване на устните, добре е процедурите да бъдат осмислени в контекста на промените, които настъпват в цялата зона около устата – нос, брадичка, бузи. Следователно, за да се проведе правилно възстановяване на устните на пациента, е необходимо да се обнови цялостно периоралната зона, включително назолабиалните гънки и брадичката.

Конкретната грижа може да изисква многочислени процедури. По преценка на дерматолога е възможно филърите да се комбинират с лазерна терапия и химически пилинг.  Обратно, понякога третирането в една зона, такава каквато е линията на срещата на горната и долната устна, може да подобри  цялостния вид на лицето. Много е важно  при възстановяването на устните на конкретния пациент  да се прецени къде ще има единично третиране или комбинация от процедури, за да се постигне най-добрият ефект. В действителност, често е по-добре да има поредица от многократни визити с процедури „стъпка по стъпка“.

Уголемяване на устни в Пловдив - преди и след
Уголемяване и възстановяване на устни Преди След

Намери ни на Адрес:

Пловдив, ул. “Сан Стефано” 97

Запази час на: 0888 38 83 53

Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в Пловдив


Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в ПловдивРаботно време

ПОН-ПЕТ
14:00 – 19:00
СЪБ
9:00 – 14:00
НЕД
ПОЧИВЕН ДЕН

+359 888 388 353

dermaplusbg@gmail.com

Пловдив, ул. “Сан Стефано“ 97

Запиши си час!


Виж в Google Maps