Ултразвуков Хайфу лифтинг и стягане (HIFU)

ULCHE® (HIFU) е сертифициран за употреба медицински апарат, който генерира високочестотен фокусиран ултразвуков импулс. Използването на Хайфу лифтинг набира все по-широка популярност като неинвазивно дерматологично средство за третиране на отпусната кожа на челото, около очите, назолабиалните бръчки, брадичката, линията на долната челюст, шията, деколтето, корема, вътрешна част на бедра и ръце.

Ултразвуков лифтинг и стягане с HIFU

Свръхмодерната технология HIFU, вече предлагана и в дерматологична клиника „Dermaplus”, oсъществява без скалпел лифтинг на лицето, шията, стяга кожата, моделира излишните мастни натрупвания на тялото и му придава младежки облик. Всички досегашни технологии (лазери, радиочестота, IPL) действат ефективно единствено върху повърхностния и средния слой на кожата. За разлика от тях, процедурата Хайфу лифтинг, извършена с технологията HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) достига и до най-дълбокия слой на кожата – т.н. SMAS (повърхностен мускулен апоневротичен слой).

Този слой е разположен между подкожната мастна тъкан и мускулите и досега можеше да бъде повлиян основно с помощта на инвазивна, хирургична намеса. Изграден е от колагенови и еластинови влакна и е рамката, която поддържа меките тъкани на лицето. С възрастта колагенът в SMAS – слоя губи еластичността си и кожата се отпуска.

Прецизно насочената високоинтензивна ултразвукова енергия (HIFU) прониква дълбоко в кожата и повишава температурата в точката на въздействие до 65°С, като предизвиква денатурация и коагулация на белтъците, колагеновите и еластиновите влакна се свиват и скъсяват и се активира процес на синтез на нов колаген. По този начин прилагането на Хайфу лифтинг постига забележителни резултати за състоянието и вида на кожата, без да се налага пациентът да преживява страничните ефекти на хирургична интервенция. Предимството на този метод е, че въздействието върху дълбоките структури се осъществява, без да се нарушава повърхностният епидермален слой.

Третирането на зони от тялото с помощта на Хайфу лифтинг гарантира видими резултати в посока подобряване на външния вид и свежестта на кожата. Това ще спомогне за по-доброто себеусещане на пациента, ще постигне ефект на подмладяване и респективно ще повлияе прекрасно както на здравето, така и на самочувствието на пациента. Общото качество на живот доказано се повишава, когато се чувстваме добре в кожата си, а именно това е мисията на екипа на дерматологична клиника “Dermaplus”.

Как действа HIFU?

Апаратурата ULCHE® на Bison работи с четири накрайника, които излъчват ултразвук с различна честота и въздействат на различна дълбочина. Три от тях са предназначени за лифтинг на лице:

  • накрайникът, чиято дълбочина на фокусирания ултразвук достига до 4,5 мм, третира успешно до най-дълбокия слой на кожата и стяга SMAS-слоя
  • накрайникът, достигащ до 3 мм, третира средната и дълбока дерма и редуцира натрупаните в нея мастни образувания
  • накрайникът, който действа на дълбочина 1,5 мм, третира повърхностния слой на дермата, заглажда фините бръчки и избистря тена. Затова HIFU осигурява едновременно стягане, подмладяване на лицето и лифтинг ефект.

Ултразвуков лифтинг и стягане с HIFU

Четвъртият накрайник на ULCHE® прониква успешно до 6 мм дълбочина и е предназначен за заглаждане и стягане на тялото.

Зоните, които могат да бъдат ефективно третирани с Хайфу лифтинг, са на практика всички зони, които всички ние разпознаваме като подчернато проблемни – предмишниците, бедрата, седалището, корема и прасците. Процедурата по провеждане на Хайфу лифтинг за тяло също така е особено препоръчителна за поддържане на резултатите след извършена липосукция.

Какво се постига с ULCHE® (HIFU)?

  • Лифтинг и цялостно подмладяване на лицето, шията и деколтето;
  • Стягане на кожата и видимо подобряване на контура на лицето;
  • Повдигане на веждите и клепачите;
  • Намаляване на бръчките по челото, около очите, около носа и устата, както и в зоната на деколтето;
  • Изглаждане на линията на брадичка;
  • Стягане и моделиране на мастните натрупвания по проблемните зони на тялото – ръцете, бедрата, корема и седалището.

Колко трае резултатът от процедурата Хайфу лифтинг?

Резултатите обикновено траят до две години след подлагане на терапия с Хайфу лифтинг. Пикът на HIFU лифтинга е от 3 до 6 месеца след терапията, защото това е необходимото време за образуване на нова колагенова матрица.

Колко процедури с Хайфу лифтинг са необходими и има ли възстановителен период?

Ние от клиника „Dermaplus” вярваме в индивидуалния подход и не обичаме да генерализираме отговорите, касаещи личното повлияване на пациента от процедурите. След консултация с нашите дерматолози и преценка на общото състояние на кожата, вие ще получите индивидуални отговори на въпросите, касаещи процедурата по провеждане на Хайфу лифтинг, нейната продължителност и схема на изпълнение, както и очакваните резултати.

Обикновено при пациенти с по-изразени признаци на стареене, по преценка на дерматолога, е възможно да се направи и втора терапия с Хайфу лифтинг. Всичко зависи от редица индивидуални показатели, които нашите специалисти ще вземат предвид, за да препоръчат най-адекватния ход за прилагане на Хайфу лифтинг във вашия случай.

Що се отнася до усещанията, които ще изпитате по време на провеждане на Хайфу лифтинг, също няма нещо, което трябва да ви притеснява. Дискомфортът по време на процедурата е сведен до минимум, а усещането е като леко парване и придърпване на кожата.

При HIFU няма определен възстановителен период, който да изисква някакви специални действия или внимание от ваша страна. Пациентът няма нужда да прекъсва обичайните си задължения след процедурата и веднага след нея може да се върне към ежедневието си, без да изпитва никакви притеснения, ограничения или дискомфорт.

Страничните ефекти от провеждането на Хайфу лифтинг са сведени до минимум. Възможно е единствено 2-3 дни след терапията да се наблюдава лек оток на третираните зони, но той е естествен и отшумява от само себе си.

Не съществуват противопоказания Хайфу лифтинг да се прилага целогодишно, а процедурата е подходяща и безопасна за хора с всякакъв тип и цвят на кожата.

Всеки ли може да се подложи на процедурата?

Макар и да е сертифицирана и безопасна, самата технология на HIFU терапията предполага някои органичения, касаещи здравословния статус и общото състояние на пациента.

Не се препоръчва подлагането на Хайфу лифтинг по време на бременност и кърмене, при хора с тежки форми на акне и открити рани по повърхността на кожата, при пациенти с онкологични и ендокринни заболявания, както и за приемащите антикоагуланти.

В случай че попадате в някоя от горепосочените категории, в никакъв случай не пропускайте да споменете това на нашите дерматолози.

Безопасна ли е процедурата с HIFU?

Тази ултразвукова технология има одобрението на Американската академия по храни и лекарства (FDA) да противодейства на признаците на стареене.


Намери ни на Адрес:

Пловдив, ул. “Сан Стефано” 97

Запази час на: 0888 38 83 53

Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в Пловдив


Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в ПловдивРаботно време

ПОН-ПЕТ
14:00 – 19:00
СЪБ
9:00 – 14:00
НЕД
ПОЧИВЕН ДЕН

+359 888 388 353

dermaplusbg@gmail.com

Пловдив, ул. “Сан Стефано“ 97

Запиши си час!


Виж в Google Maps