Youlaser MT – нов стандарт за подмладяване, лечение и възстановяване на кожата

Youlaser MT на Quanta Sistem е единствената до този момент апаратура, която в една фракционна емисия обединява аблативен и неаблативен лазер.

Дерматолозите и специалистите по естетична медицина познават предимствата и ограниченията на двете технологии. Аблативните, които отстраняват повърхностния слой на кожата,  са ефективни, но предполагат дълъг период на възстановяване. Неаблативните са много по-толерантни към кожата, но за да се постигне търсеният резултат, са необходими повече процедури.

Какво представлява Youlaser MT?

Youlaser MT е първият на пазара лазер, който преодолява тези ограничения, като комбинира фракционния аблативен CO2 с дължина на вълната 10 600 nm с неаблативния фракционен GaAs с дължина на вълната 1 540 nm чрез единствената по рода си миксирана технология на Quanta. Миксираната технология (MT) позволява да се използват най-добрите страни на двете системи и да се обединят в един апарат. По този начин Youlaser MT надхвърля възможностите на аблативните и неаблативните лазери.

За какво се използва Youlaser MT?

Все повече пациенти търсят неинвазивни процедури за изглаждане на кожата, заличаване на старчески петна, фините бръчици, белези, видими неравности само с едно третиране и с бързо възстановяване. Уникалната технология на  Youlaser MT отговаря на тези търсения с нов и по-ефективен стандарт за лечение и съкращаване на оздравителния процес:

  • Подмладяване и обновяване на кожата. Чрез най-усъвършенстваната фракционна технология за подновяване на кожата Youlaser MT заличава бръчките и отпуснатостта на кожата, стяга порите, изравнява тена и е ефективен в премахването на белези от акне, хипертрофичните и атрофичните белези, заличаване на стрии. Третирането е възможно във всички зони на тялото – лице, шия, деколте, ръце, гръден кош.
  • Премахване на доброкачествени образования – кератози, фиброми, брадавици, кондиломи, молуски, неврофиброми, сирингома и др. Youlaser MT ефективно лекува ринофима и твърди кожни лезии.

Как работи Youlaser MT?

CO2 аблативен лазер и GaAs неаблативен лазер могат да работят отделно или с уникалната миксирана технология, която позволява най-доброто третиране на всеки пациент. Миксираната технология на Youlaser е способна да достави само една от вълните или двете заедно в едновременни или последователни излъчвания.

И в двата случая вълните 10 600 nm и 1540 nm  имат независима мощност и ширина на импулса. Едновременните или последователни емисии на двата лазера до 5 пъти в една и съща микроточка позволяват да се  осъществи прецизен баланс и пълен контрол на дълбочината на аблация и коагулация. Това създава ново качество на взаимодействието (синергия) в работата на аблативния и неаблативния лазер.

Youlaser MT работи по метода на фракционната фототермолиза, смятана за революционна в областта на лазерното подмладяване на кожата. При тази техника се създават микротермични зони, обкръжени от здрави участъци в епидермиса и дермата. Именно здравите участъци способстват бързо възстановяване и създават минимален риск от странични ефекти.

Тайната на Youlaser е в съчетаването на тези две дължини на вълната.  Коагулирането на фракционните микроточки  е до 1 mm в дълбочина, а аблацията е между 40 и 1000 микрона.

Неаблативният лазер GaAs 1540 nm коагулира малките кръвоносни съдове и стимулира производството на нов колаген. Аблативният лазер CO2 10 600 nm премахва повърхностните пигментни лезии, подобрява текстурата на кожата, заглажда бръчките и белезите.

Ефектът на Youlaser при подмладяването на кожата е забележим след една сесия още на 5-я ден, като цялостното обновяване е два месеца след процедурата. При премахване на белези от акне резултатите са видими на 6-я ден, а окончателното заглаждане на кожата е факт след 90 дни.

Защо Youlaser MT е нов стандарт за лечение и възстановяване на кожата?

Апаратурата разполага с оптически симулатор OptiSim, който дава специална диаграма, показваща възможните конфигурации и оценка на ефекта от двата лазера върху кожата, като дава възможност за фина настройка на лазерните параметри и точност на лечението.
OptiSim позволява на специалиста по време на процедурата да прецени:

  • дълбочината на коагулацията;
  • дълбочината на аблацията;
  • количеството на обработваната площ.

Това е изключително важно за безопасността и ефективността на процедурата, както и за намаляване на времето за възстановяване след третиране.

Youlaser MT използва оптически скенер OptiSkan, който може да обработва прецизно, бързо и без риск обширни зони.

Това е най-модерното и усъвършенствано скенерно устройство, което се използва при лазерите. Оптическият скенер запълва точковите модели в 4 различни режима, за да регулира термичната дифузия. По този начин се прецизира проводимостта на топлина в зависимост от това дали третирането е повърхностно или дълбочинно.

Скенерът може да генерира модел в 2 различни точки на подравняване – RT Mode (мрежовиден модел) за висока плътност на третирането или CD Mode (постоянна дистанция) за интензивно третиране.


Намери ни на Адрес:

Пловдив, ул. “Сан Стефано” 97

Запази час на: 0888 38 83 53

Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в Пловдив


Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в ПловдивРаботно време

ПОН-ПЕТ
14:00 – 19:00
СЪБ
9:00 – 14:00
НЕД
ПОЧИВЕН ДЕН

+359 888 388 353

dermaplusbg@gmail.com

Пловдив, ул. “Сан Стефано“ 97

Запиши си час!


Виж в Google Maps