Discovery PICO пикосекунден лазер

Discovery PICO лазер

Какво е Discovery PICO?

Discovery PICO е новата ера в премахването на татуировки, пигментни лезии и третирането на кожни несъвършенства. Серията Discovery PICO представлява второто поколение пикосекундни лазери, които благодарение на патентованата си технология са най-иновативният медицински лазер, предлаган днес на пазара. Справя се с кожни проблеми като мелазма, слънчеви петна, старчески петна, лунички, белези по рождение, нежелани татуировки и перманентен грим. PICO тонизирането от DiscoveryPICO помага за справяне с проблемите на различни пигментни лезии, белези от акне, като изравнява цвета и релефа на кожата. Когато лазерната светлина се абсорбира от пигментираните лезии, светлината вибрира и разбива пигмента на най-малките частици, под формата на тънък „прах“. В сравнение с традиционния наносекунден Q-switch YAG лазер, машината от серия DiscoveryPICO работи в ултракъси пикосекундни импулси, които са 100 пъти по-кратка продължителност на импулса, отколкото при наносекундните лазери. След това малките частици биват лесно елиминирани от имунната система на тялото.

Как работи лазерът Discovery PICO?

Серията Discovery Pico е първият „второ поколение“ пикосекунден Nd:YAG лазер за премахване на татуировки, пигментни лезии и процедури за възстановяване/подмладяване на кожата. Тази лазерна серия включва до три дължини на вълната, 532 nm – 1064 nm – 694 nm, висока пикова мощност и до четири режима на излъчване за комбиниране на максимални работни характеристики с най-широката гама от приложения.

Серията Discovery Pico генерира чист фотоакустичен ефект, за да разруши пигмента, оставяйки околните тъкани невредими. Този пикосекунден лазер, благодарение на по-кратката си продължителност на импулса и високата пикова мощност, може ефективно да разруши/намали дори най-дълбоките кожни пигменти и големи петна.

Quanta Discovery Pico е водеща Pico технология за лечение на:

  • Доброкачествени пигментни лезии
  • Премахване на многоцветни татуировки
  • Ревизия на белези от акне и възпалително акне
  • Обновяване или подмладяване на кожата

За технологията зад Discovery PICO

Серията DISCOVERY PICO е златен стандарт за пикосекундни лазери, особено благодарение на своите три дължини на лазерната вълната Nd:YAG 1064nm, Nd:YAG 532nm и Ruby 694nm, водеща пикова мощност, четири режима на импулсно излъчване и уникалния си фракционен накрайник за лечения на многостепенни белези. Quanta System разработи серията Discovery Pico, базирана на изключително иновативна италианска технология, както за отлични клинични резултати, така и за несравнима безопасност на пациента.

За разлика от другите пикосекундни лазери, които могат да генерират само пикосекундни импулси, Quanta Discovery Pico Plus е в състояние да произведе четири режима на излъчване с регулируема продължителност на импулса. Лекарите могат да персонализират желания ефект на лазера от ултракъси импулси за разграждане на пигмента и лечение на белези до по-дълги импулси за активно акне и неокологенеза.

Използвайки фракционен накрайник с мощен пикосекунден лазер, създавате зони на лазерно индуциран оптичен срив (LIOB) при стимулация на множество нива в кожата, за разлика от други лазери на пазара, които се фокусират само върху повърхностните слоеве. Заобикалящата тъкан получава ограничено увреждане, за да се осигури първо бързо заздравяване, второ минимален страничен ефект и трето ниска честота на поствъзпалителна хиперпигментация (PIH). Това едновременно ефективно разгражда тъканта на белега и подобрява ремоделирането на колагена.

Клинично е доказано, че фракционният накрайник Discovery Pico значително подобрява белезите от акне с нисък риск от поствъзпалителна хиперпигментация, което предполага потенциалните предимства на използването на Discovery Pico за лечение на пациенти, които обикновено са изложени на риск от хиперпигментации, с по-традиционна аблативна лазерна технология.

Профилът на фракционния лъч на Discovery PICO може да извършва двойна стимулация на кожата, позволявайки както създаването на LIOB в горните слоеве на кожата за ремоделиране на колагена, така и нежна „студена“ аблация на увредена кожа.

Серията Discovery Pico генерира чист фотоакустичен ефект, за да разбие мастилата и пигментацията, оставяйки околната тъкан невредима. Благодарение на по-кратката си продължителност на импулса, висока пикова мощност и накрайници с голям размер на облъчващата зона, Discovery Pico ефективно и несъмнено пулверизира дори най-дълбоките кожни пигменти.

Предимства на пиколазерната система от ново поколение:

  • по-бързо време на заздравяване
  • по-безопасно лечение без „горещи точки“
  • значително намален риск от усложнения
  • особено удобни и бързи сесии на третиране