Лазерна епилация с Duetto MT EVO в Клиника DermaPlus Пловдив

Процедурата лазерна епилация е доказано най-ефективното средство за трайно редуциране на нежеланото окосмяване по всяка част от лицето и тялото.

Днес всяка жена или мъж, които имат това желание, биха могли да премахнат трайно и ефективно ненужното окосмяване с помощта на уникалната лазерна епилация чрез технологиите на Quanta System, сертифицирани с маркировка СЕ (европейско съответствие) и FDA (Американската академия по храни и лекарства) за процедури по перманентно обезкосмяване.

Бърз преглед на съдържанието:

С каква апаратура работим?

Апаратурата Duetto MT EVO, с която работим, съчетава в себе си двата златни стандарта за лазерна епилация:

  • Александрит 755 nm, признат за „златен стандарт“ при епилация на тънки и светли косми и най-ефективен лазер при третиране на светла кожа (I-IV фототип),
  • Nd: YAG 1064 nm, най-сигурният лазер за третиране на тъмни типове кожа (V-VI фототип), включително и на пациенти, които имат тен. Тази дължина на вълната (Nd: YAG 1064 nm) прониква най-дълбоко в кожата от всички дължини, използвани за лазерна епилация, и дава възможност за лесно и безпроблемно разрушаване дори и на най-дълбоко разположените космени фоликули.

Какви са предимствата на извършване на лазерна епилация с Duetto MT EVO?

Duetto MT EVO е съвременна, модерна технология, комбинираща в себе си два лазера -Александрит и Nd:YAG, произвеждайки от тях един самостоятелен импулс. Това уникално по рода си миксиране позволява на оператора да подбере правилното съотношение на двете дължини, необходимо за разрушаване на космените фоликули, в зависимост от индивидуалното количество на пигмент в косъма и кожата на пациента. Duetto MT EVO може да работи с много по-точно прецизирана комбинация от дължини и енергия на лазерното лъчение, в сравнение с другите апарати за лазерна епилация, които функционират на пазара в момента.

Благодарение на тази иновативна технология, ние имаме възможността да подходим към всеки един от нашите пациенти с необходимото за постигане на оптимални резултати лично отношение и да назначим индивидуална терапия, която да е съобразена с конкретните специфики на всеки един човек. А това, от своя страна, е гаранция за максимална ефективност и безопасност на процедурата по лазерна епилация, предлагана в клиника DermaPlus.

Как действа лазерната епилация с Duetto MT EVO
Лазерна епилация с Duetto MT EVO в DermaPlus

От друга страна, Duetto MT EVO е една от най-мощните лазерни системи и генерира висока енергия в единичен много къс импулс, което дава възможност за ефективно третиране дори и на най-светлите и тънки косми по тялото.

Още едно важно предимство на системата за лазерна епилация Duetto MT EVO е възможността за работа с висока честота при намаляване на енергията до 50% от необходимата за разрушаване на космените фоликули (режим на SHR –super hair removal).

С други думи, ние оперираме с грубо около половината от стандартната доза, използвана от всички останали системи за лазерна епилация, функциониращи в бранша към момента. Това гарантира максимална безопасност и липса на болка по време на процедурата, което е сериозно преимущество за всички наши пациенти, но е особено важно за хора с тъмни типове кожа или с наличен тен.

Едновременното и съвместно действие на двете дължини на вълните при този вид лазерна епилация ефективно, бързо и трайно разрушава космените фоликули. Комбинираната технология дава възможност да се работи без каквито и да било ограничения при третиране на всеки фототип и на всички косми по тялото, включително най-светлите и най-тънките.

Системата за лазерна епилация Duetto MT EVO позволява Александрит (755nm) и Nd:YAG (1064nm) да се използват не само в комбинация, а и самостоятелно, в зависимост от индивидуалните нужди на пациента и най-доброто за него, с оглед постигане на оптимално бърз и дълготраен ефект от процедурата.

Висококвалифицираните специалисти в клиника DermaPlus ще обърнат необходимото специално внимание на всеки индивидуален случай и с помощта на своя опит и висок професионализъм, ще назначат най-доброто за вас, за да подсигурят комфорта и да гарантират удовлетворението ви.

Кои зони на тялото могат да бъдат третирани?

Със системата за лазерна епилация Duetto MT EVO, предлагана в клиника DermaPlus, могат успешно и безопасно да бъдат третирани абсолютно всички зони на тялото:

  • лице,
  • крака,
  • ръце,
  • предмишници и гръб,
  • гръден кош,
  • гърди,
  • триъгълник.

Ефектът на предлаганата от нас лазерна епилация е гарантиран, независимо от разположението на космите, от цвета и дебелината им и от тена на пациента.

Какво е усещането по време на лазерна епилация?

Процедурата няма да предизвика у вас никакъв дискомфорт, а дори напротив. Това се дължи на технологията, която позволява подаваната от системата топлина да се неутрализира чрез охлаждане със специален накрайник. Именно благодарение на тези технология, нашата лазерна епилация не налага употребата нито на локална анестезия, нито на какъвто и да било вид медикаменти или успокоителни. Това, в комбинация с минимизираната доза на лъчението, я прави абсолютно безобидна за организма и приятна за сетивата. При подаване на светлинния импулс пациентите описват усещане, което се асоциира с леко пощипване.

Има ли някакви ограничения след процедурата на лазерна епилация?

След прилагането на предлаганата от нас лазерна епилация, бихте могли незабавно и без никакви притеснения да се върнете към обичайните задължения от своето ежедневие. Препоръчително е да не се излагате на пряка слънчева светлина в първите 48 часа след извършване на процедурата. Ако все пак това се налага, задължително трябва да поставите фотозащитен крем върху третирания участък.

Веднага след процедурата по лазерна епилация не е изключено да се появи леко зачервяване и подуване на третирания участък. В следващите от 3 до 14 дни е възможно остатъчни косъмчета да се появяват, след което да падат сами.

Преди процедура по обезкосмяване чрез лазерна епилация, както и между две отделни процедури, не отскубвайте и не боядисвайте третирания участък. Позволява се единствено бръснене или подстригване.

Колко процедури са необходими, за да бъде лазерната епилация ефективна?

Повечето третирани области изискват от 6 до 8 процедури за постигане на желания ефект. Броят не може да бъде еднозначно фиксиран, защото зависи от редица специфични фактори, като например гъстотата на окосмяването, вида на третираното място, индивидуалния цикъл на растеж на косъма и хормоналния фон на пациента.

Косъмът на практика минава през три различни фази. Обикновено по време на процедурата по лазерна епилация се атакуват директно само тези косми, които към момента на нейното извършване са в активен стадий на своя растеж.

Тъй като останалите косми достигат своята активната фаза на растеж по различно време, необходима е допълнителна процедура, за да бъдат своевременно унищожени докрай всички фоликули на космите в третирания участък.

Но това далеч не е недостатък, а напротив. Именно в това се крият категоричните предимства на предлаганата от нас лазерна епилация, в сравнение с останалите стандартни и обичайни методи за обезкосмяване, на които бихте могли да се подложите. Бръсненето, боядисването и отстраняването на косми с депилаторни кремове са само временни решения на проблема, които следва да бъдат периодично повтаряни през определен период от време.

При извършване на успешна, професионална лазерна епилация обезкосмяването е дълготрайно, освен в случаите, когато пациентът има някакъв вид хормонални нарушения в организма си.


Намери ни на Адрес:

Пловдив, ул. „Сан Стефано“ 97

Запази час на: 0888 38 83 53

Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в Пловдив


Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в ПловдивРаботно време

ПОН-ПЕТ
14:00 – 19:00
СЪБ
9:00 – 14:00
НЕД
ПОЧИВЕН ДЕН

+359 888 388 353

dermaplusbg@gmail.com

Пловдив, ул. “Сан Стефано“ 97

Запиши си час!


Виж в Google Maps