Стрии след бременност! Революционен лазер ги заличава напълно

Strii-sled-bremennost-Revolyutsionen-lazer-gi-zalichava-napalno-1200x628.png

Стрии след бременност! Революционен лазер ги заличава напълно

Смята се, че стриите са функция от вариране на теглото. Те се появяват интензивно при бременност и засягат почти 70% от раждащите за първи път. Ще ги видим там, където има силно разтягане и напрежение на кожата – корема, гърдите, ханша, бедрата.

Изглеждат като надлъжни черти с вретеновидна форма. Почти винаги са многобройни, често симетрични. Дължината им варира от един до няколко сантиметра, различна е и широчината им. Новите стрии обикновено са яркочервени, повърхността им е издута, изглеждат възпалени. С годините избеляват, но кожата, където са се появили, е тънка, слаба, отпусната. И макар специалистите да ги описват като тривиално увреждане на кожата, стриите са причина за понижено самочувствие. Добрата новина е, че с технологиите на естетичната медицина те могат да се заличат напълно.

Една от най-ефективните лазерни системи за лечение на стрии е Sellas Evo, с която се работи в „DERMAPLUS“. „Този лазер е неаблативен фракселен лазер с дължина на вълната 1540 nm. Дълбочината на проникване е достатъчно дълбоко, за да влияе на структурите в дермата, като предизвиква микроскопични колони от термични наранявания на дермалната тъкан, без да уврежда епидермиса. Затова възстановителният период е много кратък и страничните ефекти са много по-малко отколкото при аблативните фракселни лазери.

Sellas Evo се смята за златен стандарт при третирането на стрии включително и стари, обяснява д-р Магдалина Гюрова, управител на Клиниката по дерматология, лазерна и естетична медицина „DERMAPLUS“.

Аблативната лазерна терапия, при която се обработват само части от кожата, е много ефективна, но предпочитанията на дерматолозите в последните години са към неблативните лазери, допълва д-р Гюрова, която е и главен асистент в Клиниката по кожни болести в Медицинския университет в Пловдив. „Сред негативите на аблативните лазери отчитаме по-дълъг възстановителен период от 7 до 10 дни. Поради нарушение на целостта на кожата е възможно да се провокират вирусни, микотични и бактериални инфекции, продължително зачервяване и риск от хиперпигментации“, уточнява д-р Гюрова.

Лечението на стриите се фокусира върху увредените зони, като целта е да се възстанови работата на клетките и да се стимулира синтеза на нов колаген.

Това води до заглаждане на кожата и подобряване на нейната еластичност и плътност. Повлияването на стриите зависи от тяхната давност, площ и регенеративни възможности на пациента. При пресни стрии, по-малки като площ и при по-млади и здрави пациенти шансът за пълно отстраняване е много голям, категорична е д-р Гюрова.

Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в Пловдив


Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в ПловдивРаботно време

ПОН-ПЕТ
14:00 – 19:00
СЪБ
9:00 – 14:00
НЕД
ПОЧИВЕН ДЕН

+359 888 388 353

dermaplusbg@gmail.com

Пловдив, ул. “Сан Стефано“ 97

Запиши си час!


Виж в Google Maps