Нехирургична ринопластика. Моделиране на носа с хиалуронова киселина.

nose-new-1200x628.jpg

Нехирургична ринопластика. Моделиране на носа с хиалуронова киселина.

Неоперативната ринопластика е естетична процедура, която позволява да се коригира непропорционалността на носа без скалпел и с минимален риск за пациента. Една от най-ефективните нехирургични техники е моделирането на носа с хиалуронова киселина, известно на специалистите по естетична медицина като 3-точкова ринопластика. Процедурата позволява да се извърши корекция на най-типичните несъвършенства на носа – ниско разположен корен (намира се между двете очни орбити), гърбавина на носа, увисване на връхчето на носа. Това са и трите точки, в които се инжектират филъри с хиалуронова киселина.

Предимства на 3-точковата нехирургична ринопластика:

– процедурата трае 15 минути и е безболезнена, не е необходима анестезия;
– минимален е рискът за пациента;
– няма белези след третирането;
– не е необходим възстановителен период.

Как протича неоперативната ринопластика с хиалуронова киселина?

След проведената консултация, специалистът по естетична медицина отбелязва 3-те анатомични точки, които са и зоните за въвеждане на филърите. Изборът на филъри е от изключително значение – ако филърите с хиалуронова киселина имат добавен лидокаин, не е необходимо да се използва допълнително крем за обезболяване. Това би спестило някои нежелани ефекти, тъй като геловете за анестезия могат да повишат риска от отоци и кървене, както и да нарушат контурите, подлежащи на корекция. Основно правило на нехирургичната ринопластика е да се минимизира вмешателството в анатомията на носа и уврежданията на меките части. Това спомага да се избегнат отоци и други нежелани ефекти и гарантира получаването на естествени резултати. Друго правило при нехирургичната ринопластика е да се избягват препарати, които стимулират производството на колаген и създават възможност за поява на белези. Затова от първостепенна важност е да се избере квалифициран специалист, който добре познава анатомията на носа, качеството на продуктите по естетична медицина и техниките за поставянето им.

Какви са резултатите след нехирургичната ринопластика?

Резултатите са видими веднага след процедурата, а ефектът се съхранява 9-12 месеца. Все пак трябва да се отчита, че продължителността на постигнатите резултати зависи както от типа на използваните филъри, така и от индивидуалните особености на пациента (ниво на физическа активност и скорост на метаболизма). Пациентът трябва да е информиран, че след терапията носът на практика се уголемява. Това обаче визуално не е забележимо, единствено лицето става по-хармонично.

         

Възможни ли са усложнения след нехирургичната ринопластика?

Нежелани ефекти са възможни. Ако филърите не са поставени добре, може да възникне нарушение на циркулацията на кръвта, да се наблюдават анормални контури на носа, кръвотечение, синини, болка. Макар и крайно рядко, съществува риск от увреждане на зрението. Този риск може да бъде избегнат чрез правилно въвеждане на препарата близо до костите, минимални количества на инжектирания препарат, бавно въвеждане на пълнителя и отлично познаване на анатомията на носа.

Всеки ли може да се подложи на нехирургична ринопластика?

Този тип ринопластика не е подходящ за корекция на тежки случаи на изкривяване на носовата преграда или нарушаване на функциите на носа. Затова неоперативната ринопластика не се явява алтернатива на хирургичната.

Моделирането на носа с хиалуронова киселина е противопоказно за бременни и кърмещи жени, за пациенти с кожни заболявания в остра и хронична форма, както и за алергичните към някоя от съставките на дермалните филъри. Проблеми могат да възникнат и при пациенти с прекалено тънка кожа или при нереалистични очаквания за корекция на носа.

Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в Пловдив


Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в ПловдивРаботно време

ПОН-ПЕТ
14:00 – 19:00
СЪБ
9:00 – 14:00
НЕД
ПОЧИВЕН ДЕН

+359 888 388 353

dermaplusbg@gmail.com

Пловдив, ул. “Сан Стефано“ 97

Запиши си час!


Виж в Google Maps