Предимствата на дермалните филъри

Predimstvata-na-dermalnite-filari-1200x628.png

Иглата победи скалпела: Предимствата на дермалните филъри

Последното десетилетие бележи възход на дермалните филъри, които изместиха пластичната хирургия в битката за подмладяване. Изводът е на Американската академия по дерматология и се дължи на съвременните технологии, на модерните техники на поставяне и качеството на пълнителите. Хората днес се интересуват много повече от филърите, тъй като лечението е неинвазивно и е с минимална степен на дискомфорт, възстановяването е по-бързо, резултатите са същите, отчитат водещи американски дерматолози. Не на последно място, напредъкът на технологиите и материалите дава уникалната възможност дерматолозите да изготвят индивидуален план за подмладяване и да съгласуват този план с пациента в зависимост от това как той иска да изглежда. Водещата тенденция е да се съхранят индивидуалните особености, като се запазят естественият външен вид и експресивността.

Нови подходи в техниките на поставяне на филъри

  1. Загуба на мазнините, дехидратацията, отпускане на мускули, провисване на кожата, поява на бръчки. Това са естествените изменения, които годините нанасят на лицето. Инжектирането на филъри в различни зони на лицето (скули, брадичка, по линията на долната челюст) възстановява тъканта, възвръща обема на лицето и го подмладява. Този нов подход е по-ефективен от предишната техника на инжектиране на пълнители директно в проблемните зони. Той осигурява и естествени резултати.
  2. Дерматолозите могат да постигнат по-естествен външен вид на своите пациенти и чрез наслояване на различни филъри в различни области на лицето. Това е т.н. техника тип „сандвич“. За да се постигне най-добрият възможен резултат, дерматологът може да използва един филър в по-дълбоките слоеве на кожата, друг в средните слоеве и трети на повърхностно ниво.
  3. Филърите могат да се комбинират с лазери и други процедури, за да се постигне максимален ефект.
  4. Техниката „подсилване на кожата“ представлява инжектиране на малки количества хиалуронова киселина по цялото лице, шия, деколтето или ръцете. Тази техника осигурява хидратация, стимулира производството на колаген. Резултатът е възстановяване на кожата. Тя става еластична, гладка и млада.

Материалът за филърите: разработки за конкретни зони и по-дълъг ефект на подмладяване

Напредъкът на модерните технологии при филърите върви ръка за ръка с материалите, от които са изработени пълнителите. Всеки филър има уникална консистенция и свойства, а различните материали са подходящи за различните зони на лицето и тялото. Дерматолозите имат голямо разнообразие от пълнители, одобрени от FDA (Американската агенция за лекарствата и храните), което позволява още по-специализирано лечение. Последните разработки включват филъри с хиалуронова киселина, създадени само за подобрение на устните, без да се увеличава размера им. Филърът с калциев хидроксипатит е одобрен за ръце, като намалява видимите признаци на стареене. Одобрени са и пълнители конкретно за лифтинг ефект на бузите, за корекция на линията на усмивката, за подмладяване на зоната около очите. Продуктите за пълнителите също са се развили през годините, за да осигурят по-добър ефект в подмладяването на кожата. Днес пълнителите имат по-дълъг период на действие – в някои случай и за години. В много от веществата е вложен анестетик, който свежда до минимум дискомфорта по време на инжектирането.

Добрите резултати: третата част от веригата е опитен дерматолог

Съвременните технологии на дермалните филъри, новите техники на поставяне и непрекъснатото усъвършенстване на материалите няма да доведат до добри резултати, ако не намерите подходящия специалист. Необходим ви е дерматолог с богат опит в поставянето на филъри, който познава структурата и функциите на кожата, както и структурата на лицето. Защото качественото инжектиране на филърите не само ще помогне на пациента да се подмлади, но и да изглежда естествено. Именно така ще бъдат избегнати патешки устни, неестествено вдигнати скули и бузи, смехотворен изглед на лицето.

Американските дерматолози съветват да се информирате добре, преди да изберете специалист. Препоръчват да разгледате сайта му и квалификациите на лекаря. Важно е пациентите да кажат на дерматолога си за всички предишни процедури, които са правили, както и за лекарства и добавки, които приемат.

Източници:

www.aad.org (сайтът на Американската академия по дерматология)

Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в Пловдив


Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в ПловдивРаботно време

ПОН-ПЕТ
14:00 – 19:00
СЪБ
9:00 – 14:00
НЕД
ПОЧИВЕН ДЕН

+359 888 388 353

dermaplusbg@gmail.com

Пловдив, ул. “Сан Стефано“ 97

Запиши си час!


Виж в Google Maps