Лазерно лечение на белези: Как да избегнем нежелани ефекти?

Lazerno-lechenie-na-belezi-v-Plovdiv-1200x628.jpg

Лазерно лечение на белези: Как да избегнем нежелани ефекти

Модерните технологии днес позволяват неприятните белези от акне, травми, операции да бъдат заличени. Лазерната терапия може да предотврати появата на белег след хирургична интервенция, да направи белега незабележим, но не и да го премахне напълно.

Постигането на максимално добри резултати и избягването на нежелани последствия при лечението с лазер обаче зависят и от реакцията на тъканите на пациента. Определящ е и изборът на квалифициран лекар специалист. Само в ръцете на опитен дерматолог лазерът може безопасно да третира много видове белези.

Дерматологът е този, който преди лазерната терапия ще определи вида на кожата, типа на белега, цялостното ви здравословно състояние. Лекарят трябва да получи от вас информация какви медикаменти и добавки приемате. Едва тогава ще ви бъде изготвен индивидуален план за лазерно лечение. Ако си мислите, че и най- модерната лазерна система с едно третиране ще премахне белега, се лъжете. Лечението на белезите, особено по-старите, е сложно и продължително.

В повечето случаи за по-добри резултати са необходими поредица от лазерни процедури. Възможно е лечението с лазер да се комбинира с други терапии за постигане на по-дълготрайни резултати. На второ място, защитата от слънцето е от решаващо значение преди и след лазерно лечение. Ако имате тен или слънчево изгаряне, лазерната терапия ще е безуспешна. Затова е необходимо да се избягва слънчева светлина и солариум. А есента и зимата са най-подходящите сезони за лазерна терапия. Преди лечението с лазер може да се наложи да промените начина си на живот. Преди всичко трябва да се спре приемът на витамин Е, аспирин, медикаменти и добавки, които могат да забавят заздравяването.

Специалистите съветват поне 2 седмици преди лазерната терапия да се спре тютюнопушенето. Препоръчва се също за около месец да се преустанови използването на продукти за кожата, които съдържат гликолова киселина или ретиноид. След лазерната терапия е необходима специална грижа на третираното място в домашни условия. Вашият дерматолог ще ви посочи най- подходящите продукти за поддържане на кожата.

Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в Пловдив


Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в ПловдивРаботно време

ПОН-ПЕТ
14:00 – 19:00
СЪБ
9:00 – 14:00
НЕД
ПОЧИВЕН ДЕН

+359 888 388 353

dermaplusbg@gmail.com

Пловдив, ул. “Сан Стефано“ 97

Запиши си час!


Виж в Google Maps