Мезотерапията стимулира растежа на косата

Mezoterapiyata-stimulira-rastezha-na-kosata-1200x628.png

Мезотерапията стимулира растежа на косата

Мезотерапията е не само ефективен метод за подмладяване на кожата и ликвидиране на целулита, но и отлична технология за стимулиране на растежа на косата.

Оредяването на косата може да се дължи на множество причини – наследственост, хормонален дисбаланс, стрес, нарушена функция на щитовидната жлеза, бременност, раждане, неправилно хранене, неподходяща козметика и др. Диагностиката и лечението трябва да бъдат осъществени от квалифицирани и опитни дерматолози и специалисти по естетична медицина.

Мезотерапията представлява коктейл от хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини, антиоксиданти, ензими, които се инжектират в дермата. Коктейлът намалява образуването на свободни радикали, които увреждат структурата на клетките, и спомага за обновяването на кожата.

Целта на мезотерапията на косата е да се увеличи хидратацията и кръвоснабдяването на скалпа и да се регенерират луковиците на косъма, обяснява д-р Магдалина Гюрова, управител на Клиниката по дерматология, лазерна и естетична медицина „DERMAPLUS“.

Днес мезотерапията е превърната в наука, тъй като непрекъснато се изобретяват все нови и нови активни вещества за подмладяване на кожата, стимулация на растежа на космите, както и технически способи за безболезнено инжектиране, подчертава д-р Гюрова.

XL HAIR е мезотерапия, която съдържа хиалуронова киселина. Действието й е засилено от биоревитализиращ разтвор. Самата хиалуроновата киселина има биотехнологичен, неживотински произход, което свежда до минимум алергичните реакции. Инжектира се в около космения фоликул с много тънки игли. Клетките, в това число и тези на космения фоликул, се съживяват, засилват биологичните си функции, подобрява се метаболизма им. Увеличава се микроциркулацията, подобрява се кръвообращението.

Терапията спомага за поникването на здрава коса и намаляване на косопада.

Подхранването и дълбоката хидратация на скалпа правят косата здрава, жизнена и лъскава.

Манипулацията е леко болезнена, като голяма част от пациентите изпитват известен дискомфорт. Възможно е на местата на убожданията да се появят временни малки синини и зачервявания, които изчезват обикновено след 24 до 48 часа. След терапията и в следващите 12 часа трябва да се избягва директното излагане на слънце, високи температури, сауна, парна баня. Броят на процедурите е в зависимост от тежестта на конкретния проблем.

Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в Пловдив


Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в ПловдивРаботно време

ПОН-ПЕТ
14:00 – 19:00
СЪБ
9:00 – 14:00
НЕД
ПОЧИВЕН ДЕН

+359 888 388 353

dermaplusbg@gmail.com

Пловдив, ул. “Сан Стефано“ 97

Запиши си час!


Виж в Google Maps