Подмладяване на очите и клепачите

Podmladyavane-na-ochite-i-klepachite-1200x628.png

Подмладяване на очите и клепачите

Подмладяване на очите и клепачите трябва да бъде съобразено със степента на деформация на кожата и индивидуалните особености. Най-нежната и деликатна част от човешкото лице е зоната около очите. От една страна, кожата там е най-тънка. От друга, това е една от най-подвижните части на лицето.

Клепачите са в непрекъснато движение (от 6 до 27 мигания в минута в зависимост от това дали четем, гледаме нещо или разговаряме с някого). Всяка емоция и мимика се отразяват на еластичността на кожата, затова и тази част най-бързо се състарява. Специалистите отчитат, че още около 20-тата година се появяват първите фини бръчки. Ако към тези анатомични особености се добавят нездравословен начин на живот, недоспиване, небалансирано хранене, използване на тежък грим, лошо отстраняване на грима, постоянна работа с компютър и др. резултатите са налице: торбички, тъмни кръгове под очите, увиснали клепачи, дълбоки бръчки около външните ъгли на очите. Естетичната медицина днес предлага богат арсенал от процедури за възстановяване и подмладяване на очите и клепачите. Разбира се, всяка естетична корекция трябва да бъде съобразена със степента на деформация на кожата и индивидуалните особености.

Един от ефективните и приятни методи за изглаждане на фините бръчки около очите е радиочестотният лифтинг, подчертава д-р Магдалина Гюрова, управител на клиниката по дерматология, лазерна и естетична медицина DERMAPLUS. „Работим с технология Exilis, която позволява третираната зона да получи равномерно количество енергия и затопляне на кожата в дълбочина. Апаратурата въздейства на ниво съединителна тъкан и се осъществява колагеново ремодулиране. Високочестотните радиовълни уплътняват разтегналите се влакна и стимулират синтеза на нов колаген“, обяснява д-р Гюрова. Всичко това осигурява стягане на кожата отвътре, заличаване на бръчките и цялостен лифтинг ефект на лицето. Процедурите са напълно безопасни и са релаксиращи, а веднага след тях пациентът може да се заеме с обичайните си занимания.

Терапията с лазер има отличен ефект при изглаждане на по-дълбоките бръчки около очите. Това се отнася както за аблативните, така и за неаблативните фракселни лазери. По-щадящ и подходящ за тази деликатна зона е неаблативен фракселен лазер с дължина на вълната 1540nm. С такъв се работи в DERMAPLUS. Поради стимулиране на колагеносинтеза Sellas Evo се използва за лазерно подмладяване на всички части на лицето, очния контур, горния и долния клепач. „Проникване е достатъчно дълбоко, за да влияе на структурите в дермата, като предизвиква микроскопични колони от термични наранявания на дермалната тъкан, без да уврежда епидермиса. Поради тази специфика на действие възстановителният период е много кратък и страничните ефекти са много по-малко отколкото при аблативните фракселни лазери“, обяснява д-р Гюрова.

одерните технологии днес дават много възможности за поддържане, възстановяване и подмладяването на деликатната зона около очите и клепачите.

Освен радиочестотния лифтинг и лазерната терапия отличен ефект имат мезотерапията, клиничният микронидлинг, както и поставянето на филъри и пълнители, обяснява д-р Магдалина Гюрова, управител на клиниката по дерматология, лазерна и естетична медицина DERMAPLUS.Подмладяване на очите и клепачите

Дермалните филъри не само запълват бръчките в околоочния контур, но допринасят за възстановяване на цялостния младежкия облик на лицето. Сред най-предпочитаните филъри са тези с хиалуронова киселина. Тя е естествена част на човешкия организъм, биоразградима е, рискът от алергични реакции е минимален. Тъй като има способността да поглъща и свързва водните молекули, хиалуроновата киселина поддържа водното количество в междуклетъчното пространство, осигурява дълбока хидратация на кожата, подобрява нейната еластичност и я заглажда. Ефектът тук се определя както от избора на подходящ продукт, така и в познаване на техниките и точките на поставяне. Затова е изключително важно да се избере високо квалифициран дерматолог или пластичен хирург.

Мезотерапията стимулира производството на колаген и еластин и също е възможност за подмладяване на зоната около очите. Стягането на кожата и подобряване на овала на лицето е резултат от въвеждане на „коктейли” в различни слоеве на кожата чрез серия от микроинжекции. Коктейлите са от хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини, антиоксиданти, ензими, регулиращи метаболизма на клетките. Именно тези активни вещества засилват биологичните функции на клетките, увеличават микроциркулацията, подобряват кръвообръщението, осигуряват дълбоко подхранване, хидратиране и цялостно подмладяване на кожата.

Клиничният микронидлинг e известен още като терапия за стимулация на колагеновия синтез. Това е един от най-новите методи в естетичната медицина за заличаване на бръчки и подмладяване на кожата. Amieamed е устройство за микронидлинг от най-висок клас, с който се работи в „DERMAPLUS”. Използват се много малки и фини иглички, които образуват микроскопични каналчета в кожата. Микроиглите вкарват дълбоко в дермата активни вещества (хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини, различни лекарства и активни молекули), което ускорява клетъчния метаболизъм, обмена на веществата и циркулацията на кръвта. Тези процеси отключват производството на колаген, регенерирането на тъканите и цялостното обновяване на кожата. От своя страна, микроубожданията стимулират синтеза на растежните фактори и водят до производство на колаген и обновяване на увредената кожна тъкан. Микроперфорацията предизвиква деструкция на тъканите на старите белези, стимулира появата на нови колагенови и еластинови влакна и активизира естественото производство на колаген. В резултат се постига лифтинг ефект, подобряват се цветът, свежестта и еластичността на кожата.

Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в Пловдив


Клиника по естетична дерматология и лазерна терапия в Пловдив – DermaPlus

Дерматологична клиника в ПловдивРаботно време

ПОН-ПЕТ
14:00 – 19:00
СЪБ
9:00 – 14:00
НЕД
ПОЧИВЕН ДЕН

+359 888 388 353

dermaplusbg@gmail.com

Пловдив, ул. “Сан Стефано“ 97

Запиши си час!


Виж в Google Maps